30 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ! ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΠΙΣΩ😝😝Ν. Κεραμέως: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι από αύριο ξεκινάει υποχρεωτικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποιεί ότι σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, αποφασίστηκαν τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ίδια, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση» υπογραμμίζει στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους καταληψίες των σχολικών μονάδων.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στις καταλήψεις που παραμένουν σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή όλων (εκπαιδευτικών κτλ) να ανοίξουν τα σχολεία, όσο παραμένουν κλειστά η ανισότητα διευρύνεται», σημείωσε και ανέφερε πως «καθαρίστριες στα σχολεία υπάρχουν» και δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής των κανόνων υγιεινής.

Επίσης επισήμανε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση» και ότι «η πλειοψηφία των μαθητών δεν θέλουν καταλήψεις».