23 Σεπτεμβρίου 2020

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο: Καταργείται η γραμματοσειρά Comic Sans

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο επιφέρει ο νέος νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση της συγκεκριμένης γραμματοσειράς.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο επιφέρει ο νέος νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε χθες, αφού μετά την κατάργηση του φαξ και την απαγόρευση του Candy Crush, καταργείται και η γραμματοσειρά Comic Sans.
Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά ήταν η αγαπημένη των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν σε κάθε ευκαιρία, με αποτέλεσμα κρατικά έγγραφα να μοιάζουν με προσκλήσεις για παιδικά πάρτι.

«Η κατάργηση της γραμματοσειράς Comic Sans στο Δημόσιο ήταν δέσμευση μας από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, προκαλώντας κύματα ανακούφισης στους γραφίστες της χώρας αλλά και όσους έβλεπαν αναρτημένες ανακοινώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες με γραμματοσειρά που συνήθως χρησιμοποιείται σε παιδότοπους.

Ποιες είναι οι άλλες καινοτομίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πρόσφατα την δυνατότητα οι πολίτες να τσακώνονται μέσω ίντερνετ με τον δημόσιο υπάλληλο της επιλογής τους, μία καινοτομία που αναμένεται να τους διευκολύνει σημαντικά.

Τέλος, σε ότι αφορά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις για την εισαγωγή των δικτύων 5G που θεσπίζει ο νέος νόμος, ο υπουργός αποκάλυψε σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα πει στους συνωμοσιολόγους της χώρας ότι το τσιπάκι που υπάρχει στις μάσκες εξουδετερώνει τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν οι κεραίες.