07 Οκτωβρίου 2020

ΕΤΣΙ👍ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤ' ΑΡΧ@ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ😜😜Κατά της άρσης ασυλίας Βαρουφάκη η Επιτροπή Δεοντολογίας για το επεισόδιο στην Αίγινα

[Οι ψεκασμένοι αρνητές της μάσκας μπορούν να επικαλεστούν "πολιτική δίωξη" όταν οι αστυνομικοί τους κυνηγάνε να βάλουν μάσκα... και βέβαια όχι... δεν είναι δα και βουλευτές

Αυτή είναι η Ελλάδα του "ο νόμος ισχύει για όλους... αλλά..."]


Την απόρριψη του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, για απείθεια και παραβίαση των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού στο περιστατικό στην Αίγινα τον περασμένο Απρίλιο, αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, κάνοντας δεκτές τις εξηγήσεις του ίδιου.

Ως προς το σκέλος της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της καραντίνας, η Επιτροπή αναγνώρισε ότι οι βουλευτές εξαιρούνταν από αυτά, αποφασίζοντας ομόφωνα να  απορρίψει το αίτημα άρσης ασυλίας, ενώ στο σκέλος της απείθειας κατά της άρσης τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία, με εξαίρεση τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη και της Ελληνικής Λύση, Απόστολο Αβδελά που ψήφισαν υπέρ της άρσης.  

Νωρίτερα, απολύτως ψευδείς είχε χαρακτηρίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης τις σε βάρος του κατηγορίες, αποδίδοντας τη δικογραφία που εξέτασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σε πολιτική του δίωξη, που εγείρει όπως αναφέρει υποψίες συμμετοχής αξιωματικών του Λιμενικού, ζητώντας την απόρριψη της δικογραφίας με το αίτημα άρσης ασυλίας του ως «συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτης».

Στο μακροσκελές υπόμνημα που απέστειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στην αρμόδια Επιτροπή, προς παροχή εξηγήσεων, αναφορικά με το περιστατικό που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, υποστηρίζει πως την πρώτη φορά που δέχτηκε έλεγχο απέδειξε ότι δεν παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς εξαιρούνταν ως βουλευτής αυτών, προκειμένου να μετακινηθεί από την Αίγινα στην Αθήνα και τη Βουλή, ώστε να ασκήσει απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ενώ για τη δεύτερη επίμαχη φορά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι αρνήθηκε τον έλεγχο και τον ψεκασμό του αυτοκινήτου του, ισχυριζόμενος πως σταμάτησε κανονικά, του ζητήθηκε η επίδειξη Ε1 κι αφού ο ίδιος δήλωσε πως δεν απαιτείται για τους βουλευτές, επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητα και προχώρησε με ελάχιστη ταχύτητα αναμένοντας στην ουρά για τον ψεκασμό του Ι.Χ του στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

«Συμπερασματικά, η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές Συνταγματικές επιταγές αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ζητώντας από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα, να μην άρουν τη βουλευτική του ασυλία.

Της Ναντίν Χαρδαλιά
skai.gr