27 Οκτωβρίου 2020

Ξεμπροστιάζουν Τσίπρα οι Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούπου! Αποκαλύπτουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ!Νέα επίθεση εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των πλειστηριασμών, και μάλιστα δίνει τρία ενδεικτικά παραδείγματα με σπίτια που βγήκαν στο σφυρί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Σταύρο Κοντονή και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι επί των ημερών τους δεν πραγματοποιούνταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δίνοντας μάλιστα τρία παραδείγματα από τα όσα συνέβαιναν τότε σε ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία.

Πρώτον: Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις 25/10/2017, διαμερίσματος 78 τ.μ. στα Σεπόλια, το οποίο ανήκε στη Γιώτα Σ. και το οποίο ήταν η μοναδική κατοικία της ίδιας και του συζύγου της.

Δεύτερον: Πλειστηριασμός για χρέη σε τράπεζα στις 18/10/17 ενός παλιού σπιτιού 60 τ.μ. στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο οποίο ζούσε η ηλικιωμένη μητέρα του καταγγέλλοντος Κώστα Γκ. Το σπίτι αυτό ήταν η μοναδική κατοικία της 78χρονης, που προσπαθούσε να επιβιώσει με μία πενιχρή αγροτική σύνταξη 320 ευρώ και με κομμένο για καιρό ηλεκτρικό ρεύμα. Το έγκλημα της 78χρονης ήταν ότι είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο που έλαβε ο γιος της προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση που είχε οδηγήσει την οικογένειά του σε μεγάλες δυσκολίες.

Τρίτον: Μια συνταξιούχος από την Αθήνα, η Ζ.Μπ., καταγγέλλει ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43 τ.μ. στου Γκύζη, για χρέη στην Εφορία, για τα οποία έλαβε κατασχετήριο που προαναγγέλλει πλειστηριασμό σε τόπο και χρόνο που θα οριστούν και με την αξία σπιτιού να αποτιμάται στα 20.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κλείνει το άρθρο γράφοντας «αυτά τα ολίγα, αφιερωμένα εξαιρετικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Κωνσταντοπούλου: «Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας»

Αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έκτρωμα» τον νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς.

Σε ερώτηση για το αν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε θετικά, λέγοντας μάλιστα ότι έγιναν πάρα πολλοί πλειστηριασμοί.

Ακόμα, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε «ότι με έναν από τους ανθρώπους που εκπλειστηριάστηκε η πρώτη του κατοικία συνυπογράφει την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)».

Στην ένσταση που διατυπώνεται από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ ότι και αν έγινε κάποιος πλειστηριασμός ήταν κάποια βίλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε πως είναι ψέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε οι συνεργοί του, όπως τους χαρακτήρισε, διεκδικούν βραβείο αλήθειας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι «οι πλειστηριασμοί που έγιναν ήταν πολλοί», τονίζοντας ότι «πάρα πολλές κατοικίες χάθηκαν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στους οποίους δεν παρίσταντο ούτε συμβολαιογράφοι».