ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ👉«Το θέμα θα τεθεί στο ευρωπαϊκό συμβούλιο»😂😂😂, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Η Ελλάδα δεν θα καθίσει σε διερευνητικές επαφές όσο το Oruc Reis βρίσκεται έξω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σημειώνοντας ότι «η χώρα μας δεν συζητά υπό καθεστώς βίας και δεν αποδέχεται διεύρυνση της ατζέντας πλην των θαλασσίων ζωνών».
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως το θέμα θα τεθεί στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, Πέμπτη και Παρασκευή ενώ είπε πως θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των κυρώσεων.
Παράλληλα σημείωσε ότι «η Ελλάδα ζητεί επίλυση στη βάση του διεθνούς δικαίου και θα κινήσει όλους τους μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα μας» και πως «η κλιμάκωση υπαινίσσεται ότι υπάρχει μια αναβάθμιση του κινδύνου καθώς δεσμεύεται μια περιοχή που προσεγγίζει όλο και περισσότερο τα ελληνικά χωρικά ύδατα».
Ακόμη υπογράμμισε πως «η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελλάδας είναι απόλυτα έτοιμη να πράξει οτιδήποτε» ενώ δήλωσε πως «η ελληνική διπλωματία έχει αναγάγει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό».
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιχειρηματολογία που αναπαράγεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.
Αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας, σημείωσε ότι «η Άγκυρα βρίσκεται σε δεινή διπλωματική θέση καθώς δεν υπάρχει ένας περιφερειακός σύμμαχος», ενώ υπογράμμισε πως «δεν υφίσταται η επιχειρησιακή υπεροπλία της Τουρκίας. Τέλος τόνισε πως η Τουρκία βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής πίεσης».
Σε ότι αφορά την δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως «είναι αδιανόητο σε καιρό δημοκρατίας τα δημοκρατικά κόμματα να χρησιμοποιούν λόγο που διχάζει και οδηγεί σε ολοκληρωτισμό».
Επιπρόσθετα σημείωσε πως «είναι σημαντικό η Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό να βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής».
Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι «το 2013 υπήρξε αναστολή της χρηματοδότησης των κόμματων που παραπέμπονται σε δίκη» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «το ελληνικό δημόσιο να αναζητήσει τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικές ενέργειες».
Εν κατακλείδι ανέφερε πως «η κυβέρνηση εργάζεται για την περαιτέρω απομόνωση της Χρυσής Αυγής ενώ προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη στα Παραπολιτικά 90,1:
Αναφορικά με την κλιμάκωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Είναι δύσκολο να συνθέσεις τα παραγωγικά αίτια της βούλησης του προέδρου της Τουρκίας. Εκείνο το οποίο αρχίζει να διαφαίνεται, και το σημαντικό είναι ότι πλέον το κατανοούν σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι και οι ανά τον κόσμο ηγέτες είναι ότι υπάρχει μια προσχηματική πολιτική εκ μέρους της Τουρκίας η οποία κατατείνει στο να μην υπάρξουν διερευνητικές επαφές δηλαδή να μην καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι ολοφάνερο πια ότι εκείνος ο οποίος επιδιώκει την επίλυση των ζητημάτων των θαλασσίων ζωνών επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου είναι η Ελλάδα και εκείνος ο οποίος απλώς προσπαθεί να διασφαλίσει ένα status quo δια της βίας και της απειλής είναι η Τουρκία. Έχοντας αυτά υπόψη νομίζω ότι είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα σήμερα και η πολιτική την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η Ελλάδα θα είναι πρώτον».
«Η Ελληνική δημοκρατία δεν πρόκειται να καθίσει σε τραπέζι διερευνητικών επαφών , ενόσω βρίσκεται έξω το Ορούτς Ρείς και πολεμικά συνοδά πλοία δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές . Υπό καθεστώς βίας έμμεσης και εκβίασης η Ελλάδα δεν συζητά. Δεύτερον, το ζήτημα θα τεθεί, με ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο γίνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θυμίζω ότι στα συμπεράσματα του προηγούμενου Συμβουλίου είχε ρητώς γίνει αναφορά ότι δίνεται ένα χρονικό περιθώριο στην Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου για να συζητήσει υπό όρους διεθνούς δικαίου και να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες διαφορετικά θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ήδη καταγεγραμμένες κυρώσεις. Τρίτον, η Ελλάδα παραμένει πιστή στο βασικό της δόγμα επίλυση βάσει διεθνούς δικαίου. Θα κινήσει όλους τους μηχανισμούς εκείνους οι οποίοι θα διασφαλίσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε όλα τα Φόρα και τους διεθνείς οργανισμούς. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι ενέργειες οι οποίες γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας κατ’ αποτέλεσμα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι μια περαιτέρω απομόνωση της Τουρκίας. Νομίζω αποδεικνύεται με ιδιαίτερη έμφαση το ποιος είναι ο ταραχοποιός στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν θεωρεί κρισιμότερη αυτή την κλιμάκωση από τις προηγούμενες και αν εκτιμά ότι θα οδηγηθούμε σε στρατιωτική κρίση, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Η κλιμάκωση σε κάθε περίπτωση υπαινίσσεται ότι υπάρχει μια αναβάθμιση του κινδύνου. Όταν έχεις μια κλιμάκωση ουσιαστικά προσθέτεις σε μια τεταμένη κατάσταση νέα γεγονότα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νέο γεγονός, ότι ενόσω έχει συμφωνηθεί επί της αρχής να πάμε σε διερευνητικές επαφές αυτό πρακτικά αναστέλλεται στο μέτρο που βασική προϋπόθεση ήταν να μην υπάρχουν επιθετικές ενέργειες. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει προφανής κλιμάκωση στο μέτρο που δεσμεύεται μια περιοχή η οποία προσεγγίζει όλο και περισσότερο ελληνικά χωρικά ύδατα άρα εκ των πραγμάτων έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση. Στρατιωτική εμπλοκή η εκτίμησή μου είναι ότι δεν διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο. Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε στην ύψιστη δυνατή εγρήγορση αλλά νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στη διεθνή κοινότητα και στους γείτονες μας και κυρίως στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι έχουμε μια επιχειρησιακή ισχύ η οποία είναι πολύ μεγάλη και για το λόγο αυτό είμαστε έτοιμοι. Απευχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την οποιαδήποτε επιχειρησιακή ισχύ αλλά είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να πράξουμε το οτιδήποτε. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας».
Ερωτηθείς αν υπάρχει πίεση από κάποιους να δεχτεί η Ελλάδα εφ όλης της ύλης διάλογο και να γίνει διμερές το θέμα με την Τουρκία, σημείωσε: «Ήδη η ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να αναγάγει το ζήτημα αυτό σε απολύτως ευρωπαϊκό. Μια απλή ανάγνωση των συμπερασμάτων του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Σεπτεμβρίου αρκεί για να το καταδείξει. Με σαφέστατο τρόπο χαρακτηρίζεται το ζήτημα ευρωπαϊκό, αναβαθμίζεται το επίπεδο των επιβαλλόμενων κυρώσεων. Θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο τραπέζι οι κυρώσεις και βρίσκεται ουσιαστικά σε μια αναστολή η διαδικασία για να δοθεί μια ευκαιρία για διπλωματική επίλυση, οι κυρώσεις όμως υπάρχουν στο τραπέζι εν δυνάμει και άρα αυτή τη στιγμή έχει ήδη αναχθεί σε ευρωπαϊκό ζήτημα. Η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να δεχτεί να συζητηθούν θέματα τα οποία δεν ανάγονται στον προσδιορισμό των θαλασσίων ζωνών. Ο προσδιορισμός υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι τα μόνο ζητήματα τα οποία βρίσκονταν στο τραπέζι ήδη από το 2016 που διεκόπησαν οι διερευνητικές επαφές. Το νήμα θα το πιάσουμε από εκεί. Αυτή ήταν η συμφωνία και αυτή είναι η δέσμευση της ΕΕ άρα σήμερα που μιλάμε καμία συζήτηση υπό πίεση, καμία διεύρυνση της ατζέντας».
Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την τουρκική Navtex, επισήμανε: «Μάλλον η κατανόηση της τουρκικής επιθετικότητας είναι περισσότερο οικεία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιχειρηματολογία που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί είναι η επιχειρηματολογία που αναπαράγεται στα τουρκικά ΜΜΕ. Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε εξήγηση για οτιδήποτε, χρέος της ελληνική κυβέρνησης και της ελληνικής πολιτείας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα διπλωματικά ερείσματα και να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα στο πεδίο. Θέλω να θυμίσω ποια είναι σήμερα η θέση μας απέναντι στην Τουρκία. Σημερα βρισκόμαστε στη θέση να έχουμε ήδη καταλήξει σε συμφωνίες με την Αίγυπτο και με την Ιταλία, ήδη έχουμε αυτή τη στιγμή κερδίσει διπλωματικές συμμαχίες περιφερειακές κι οικουμενικές που δεν είχαμε. Να θυμίζω την Αίγυπτο, το Ισραήλ , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, όλοι αυτή τη στιγμή συντάσσονται απολύτως με τις δικές μας θέσεις και έχουν δείξει τη διάθεσή τους να βρεθούν ενεργά στο πλευρό μας όπως ιδίως συμβαίνει με τη Γαλλία και κυρίως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εξαιρετικά ισχυροί στο πεδίο. Η όλη αλλαγή στο πεδίο της αντιπαράθεσης σηματοδοτείται κυρίως από την ελληνική αντίσταση στον Έβρο όπου αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πίεση. Όπως απεδείχθη τότε έτσι αποδεικνύεται και κάθε μέρα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και από την ομόθυμή πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποστούμε από τα δικαιώματά μας. Εάν θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι όλο αυτό, οι διπλωματικές μας νίκες και η επιχειρησιακή μας ισχύ συνιστά λόγο να απολογούμεθα φοβούμαι ότι είναι απλώς αιθεροβάμονες».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας έχει οποιαδήποτε τύχη ή είναι κλινικά νεκρός, απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι είναι κλινικά νεκρός, πιστεύω ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια δεινή θέση. Είναι μια δεινή διπλωματική θέση διότι αυτή τη στιγμή έχει μένει χωρίς συμμάχους στη διπλωματική αρένα. Δεν νομίζω να υπάρχει ένας περιφερειακός σύμμαχος στην Τουρκία μετά και την απεμπόληση του καθεστώτος της Λιβύης. Από την άλλη πλευρά αποδεικνύεται ότι η επιχειρησιακή υπεροπλία η οποία θεωρείτο θέσφατο για την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας δεν υφίσταται, και να μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ένα καθεστώς οικονομικής πίεσης που δεν έχει γνωρίσει στη σύγχρονη ιστορία της.Αυτό όλο το μείγμα δημιουργεί συνθήκες μεγάλης πίεσης για την Τουρκία αντιλαμβάνομαι ότι οι ενέργειες αυτές στις οποίες προβαίνει έχουν να κάνουν και με την αποσυμπίεση την οποία χρειάζεται εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων και βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει και ένα αφήγημα για το εσωτερικό ακροατήριο, σε κάθε όμως περίπτωση αισθάνομαι ότι υπάρξει μεγάλη διπλωματική πίεση από όλους. Να επισημάνω και τον υψηλό συμβολισμό της ακύρωσης της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών σήμερα στην Τουρκία, τελικώς θα επισκεφτεί μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο. Αισθάνομαι ότι η διεθνής απομόνωση θα οδηγήσει την Τουρκία εκούσα άκουσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει αυστηρότερα μέτρα απέναντι στην Τουρκία, απάντησε: «Έχουσι γνώσιν οι φύλακες. Η απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου δεν αναφέρεται στο ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν το Δεκέμβριο αλλά θα επιβληθούν έως το Δεκέμβριο εάν έχει υπάρξει κλιμάκωση. Άρα εν δυνάμει βρισκόμαστε στο τραπέζι των κυρώσεων ανά πάσα στιγμή εφόσον κριθεί ότι η τουρκική επιθετικότητα είναι τέτοιας κλίμακας που να δικαιολογεί την επιβολή των κυρώσεων. Είναι αυτονόητο ότι εάν εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας διαφαίνεται ένα απόλυτο αδιέξοδο στην προοπτική διερευνητικών επαφών βεβαίως και θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός. Επίσης όταν σύσσωμη η οικουμένη αυτή τη στιγμή βρίσκεται επί θύρες απαγορεύσεων έναντι της Τουρκίας για τη μεταφορά οπλικών συστημάτων όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, είναι αυτονόητο ότι και η Ευρώπη θα πρέπει να συνταχθεί με τη στάση αυτή και να εμποδίσει την Τουρκία από το να αξιοποιεί συστήματα εξοπλιστικά για να μετακινείται ανά την υφήλιο διασπείροντας στην πραγματικότητα ακόμη μεγαλύτερες απειλές».
Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Σε ζητήματα τα οποία ανάγονται με θέματα διασφάλισης της δημοκρατίας καλό είναι να μην υπάρχει ευκαιριακή αντιπολίτευση. Σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι συντεταγμένοι, θα πρέπει να προασπίζουμε τη δημοκρατία, η δημοκρατία είναι μια καθημερινή μάχη, δεν είναι μια μάχη μιας στιγμής άρα θα είμαστε όλοι συντεταγμένοι στη μάχη κατά των φασιστικών μορφωμάτων. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι ο μισαλλόδοξος και εχθροπαθής λόγος από όποιον και αν προέρχεται είναι η αρχή του ολοκληρωτισμού. Είναι αδιανόητο σε καιρό δημοκρατίας από δημοκρατικές πτέρυγες να χρησιμοποιείται λόγος ο οποίος διχάζει και οδηγεί σε ολοκληρωτισμό. Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μια πολύ υψηλή σημασία και από την άποψη του ποινικού κολασμού αλλά και από τη άποψη του συμβολισμού».
«Είναι προφανές ότι η διαδικασία η οποία ενεργοποιήθηκε το 2013 και ολοκληρώνεται με την απόδοση των κατηγοριών και ποινών είναι εξαιρετικά συμβολική για το πολίτευμα, θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση δηλαδή στη μετάπτωση από το πολιτικό στο ποινικό. Για μένα είναι εξίσου αν όχι πιο σημαντικό το γεγονός ότι η Χρυσή αυγή καταδικάστηκε στις εκλογές και πλέον βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής. Απεδείχθη δηλαδή ότι παρά το ότι υπήρχε ένα γόνιμο έδαφος να αναπτυχθούν μορφώματα ακραία, φασιστικά εξαιτίας της περιρρέουσας οικονομικής δυστοκίας που υπήρχε στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων, καλλιεργήθηκε αλλά όχι στην έκταση που θα μπορούσε να αναπτυχθεί και αναπτύχθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για αυτό οφείλω να δηλώσω ότι είμαι πολύ υπερήφανος. Πρέπει όμως να αναδεικνύουμε και κάτι το οποίο στη δημόσια συζήτηση το αγνοούμε, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή πακεταρίστηκε και διοχετεύτηκε στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω το 2013 έτσι ώστε σήμερα να έχουμε την απαγγελία των ποινών και των κατηγοριών είναι και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε πολιτική ασφυξία στη Χρυσή Αυγή», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Απομονώθηκε και από την πολιτική και από την κοινωνία ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το 2013 η τότε κυβέρνηση εισήγαγε μια εξαιρετικά κρίσιμη ρύθμιση η οποία είχε να κάνει με την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων τα μέλη των οποίων παραπέμπονται σε δικαστήριο για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό ήδη από το 2013 δημιουργήθηκε μια οικονομική δυστοκία στην Χρυσή Αυγή, απομονώθηκε από την κοινωνία. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε ομοφώνως συνταγματική από την ολομέλεια του ΣτΕ με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει θέση στην πολιτική ατζέντα και να μην μπορεί να προβεί λόγω έλλειψης οικονομικών μέσων, σε όλες αυτές τις παράνομες και ιδιαιτέρως εχθροπαθεις ενέργειες», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Επομένως ήταν ένα ολόκληρο πλέγμα δράσεων το οποίο αναλήφθηκε την περίοδο 2013 -2014 και εντεύθεν έτσι ώστε σήμερα να έχει απομονωθεί η Χρυσή Αυγή. Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά, οι πολίτες να έχουν γνώση ότι συντάχτηκε τότε και συγκροτήθηκε το πολιτικό σύστημα και στάθηκε απέναντι στον φασισμό και σήμερα δρέπουμε τους καρπούς χάρη και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη όλων αυτών. Ποτέ να μην τύχει να έχουμε ξανά τέτοιου τύπου φαινόμενα αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι όσο περισσότερο καλλιεργούμε αυτού του τύπου τη συζήτηση η οποία νομικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι σχετικώς φαιδρή όπως παραδείγματος χάρη το γεγονός ότι δεν ήρθε στη Βουλή ο αντιρατσιστικός νόμος και όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση. η εγκληματική οργάνωση είναι ένα σοβαρό κακούργημα σε βάρος της δημοκρατίας, ο λόγος ο αντιρατσιστικός είναι ένα ζήτημα που ανάγεται στην έκφραση άρα ποιοτικά τεράστια διαφορά. Άρα εκείνο το οποίο πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη μάχη μαζί.
Ερωτηθείς αν θα πρέπει η πολιτεία να δει τι έκανε τα χρήματα της χρηματοδότησης η Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Δεδομένο του γεγονότος ότι υπήρχε νομικό θεμέλιο τότε που ήταν η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων είναι δύσκολη η αναζήτηση τους. Θα μπορούσε ενδεχομένως με βάση τις διατάξεις του αστικού και του ποινικού δικαίου να αναζητηθούν από το ελληνικό δημόσιο πράγματι τα χρήματα εκείνα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικές ενέργειες κι αυτό θα το αναζητήσουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να υπάρχει ανάκτηση. Για μένα όμως το πιο σημαντικό είναι να υψώσουμε ένα περαιτέρω τείχος προστασίας για το μέλλον και αυτό θα γίνει. Ήδη αυτή τη στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία και η προεδρία της κυβέρνησης εργαζόμαστε πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της και θα προστατευτεί η δημοκρατία από τυχόν νέου τέτοιου τύπου διεισδύσεις. Ασφαλώς και να περιμένετε νομοθετικές παρεμβάσεις η μάχη της δημοκρατίας, η μάχη κατά του ολοκληρωτισμού είναι ένας πόλεμος ο οποίος δεν τελειώνει».