22 Οκτωβρίου 2020

ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΦΡΙΚΗ😂😂Yeni Safak: «Προϊόν μοντάζ η φωτογραφία της ΕΡΤ με το Oruc Reis»... και δημοσιεύει άσχετη φωτογραφία

[Προσέξτε
τη φώτο που δημοσιεύουν οι Τούρκοι, σαν αυθεντική πάνω στην οποία κατηγορούν την ΕΡΤ ότι έκανε μοντάζ: Μεταξύ άλλων Ο βραχίονας του γερανού είναι μαζεμένος στην ελληνική φώτο, ενώ είναι σε έκταση στην τούρκικη και μεταφέρει ένα μεγάλο μαύρο αντικείμενο... Απλά οι τούρκοι βρήκαν μια παρόμοια φώτο του πλοίου την ώρα που έβγαινε από το λιμάνι για να ξεκινήσει τις έρευνες και την παρουσιάζουν σαν φώτο μεσοπέλαγα... με τον άλλο να κάνει θαλάσσιο σκι καταμεσής στη Μεσόγειο😂😂]

Ως προϊόν μοντάζ επιχειρεί να εμφανίσει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak τη φωτογραφία που παρουσίασε η ΕΡΤ με μια ελληνική φρεγάτα απέναντι από το Oruc Reis.

Η ενόχληση της Άγκυρας είναι ορατή από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που αποδομεί την τουρκική προπαγάνδα μέσα από το δημοσίευμα της Yeni Safak, που σημειώνει: «Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση με μονταρισμένη φωτογραφία: “Διώξαμε το Oruc Reis”». Το δημοσίευμα μιλά για σκάνδαλο και μάλιστα παρουσιάζει την αυθεντική φωτογραφία, η οποία, όπως υποστηρίζει, αλλοιώθηκε.


«Σκάνδαλο στις ειδήσεις του ελληνικού κρατικού δικτύου ΕΡΤ. Στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι το σκάφος σεισμικών ερευνών Οruc Reis, που επιχειρεί ανοικτά των ακτών του Μέις (σ.σ.: το Καστελλόριζο στα τουρκικά), “απομακρύνθηκε” από ελληνικό πολεμικό πλοίο με το επιχείρημα ότι “παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα”. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο ρεπορτάζ ως απόδειξη και μια φωτογραφία. Αλλά όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η φωτογραφία είχε υποστεί μοντάζ και το ρεπορτάζ ήταν ψευδές», ισχυρίζεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η Yeni Safak.


Πάνω η φωτογραφία που έδειξε, σύμφωνα με τη Yeni Safak, η ΕΡΤ και κάτω η «αυθεντική» κατά την τουρκική εφημερίδα, φωτογραφία, που «παραποιήθηκε». Δείτε τις διαφορές σε άγκυρα, γερανό και κυματισμό που υπάρχει στην ελληνική φώτο σε αντίθεση με την τουρκική όπου υπάρχει σχεδόν άπνοια