26 Νοεμβρίου 2020

Πρωτοφανής αναλγησία των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ-Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους εργαζόμενους που κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακινητοποιημένοι για 24 ώρες θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στις Γραμμές 1, 2, 3 θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Αυτή η απόφαση εν μέσω πανδημίας θα προκαλέσει ασφυξία στα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς που θα κινούνται σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι θα συνωστίζονται σε Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Κάτι που προκαλεί ανησυχία λόγω της υγειονομικής κατάστασης της χώρας.

Το Τραμ θα κινηθεί κανονικά έως τις 6 το απόγευμα ενώ στη συνέχεια θα τραβήξει χειρόφρενο λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθεί ο Προαστιακός, ενώ τα σωματεία οδηγών στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

Αντίθετα, ανέστειλαν τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην κινητοποίηση δίνουν το παρών και οι υγειονομικοί καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.