09 Νοεμβρίου 2020

H δικογραφία του παιδόφιλου καθηγητή με την κιθάρα

Τι λέει το εισαγγελικό βούλευμα για τον 62χρονο που προφυλακίστηκε με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονου μαθητή του - Η απίστευτη δικαιολογία του ότι πήγαν να τον ληστέψουν και τώρα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά

Ηταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο όταν η είδηση έπεσε σαν κεραυνός συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο. Καθηγητής Μουσικής και πατέρας συλλαμβάνεται μέσα στο σπίτι του στον Κορυδαλλό για σεξουαλική κακοποίηση μαθητή του.

Πρόκειται για τον 62χρονο σήμερα Εμμανουήλ Μυταρά που παραμένει προφυλακισμένος αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του καθηγητή με την κιθάρα που στιγμάτισε την παιδική ψυχή ενός 9χρονου αγοριού.

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει το βούλευμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται η ανατριχιαστική ιστορία αλλά και οι σχέσεις του 62χρονου με τα κυκλώματα παιδοφιλίας καθώς στους υπολογιστές και τα κινητά του βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και απαγορευμένων βίντεο με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά που αναγκάζονται να υποκύπτουν στις αρρωστημένες ορέξεις ενηλίκων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ασκήθηκε δίωξη στον μουσικό που κρατείται στις Φυλακές Τρίπολης για «βιασμό χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και κατάχρηση ανηλίκου».

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως αποκαλύπτεται, ο 9χρονος μαθητής έδωσε κατάθεση μέσω ειδικής πραγματογνώμονος ψυχολόγου και περιέγραψε τα όσα φρικιαστικά έζησε το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου του 2019 μέσα στο σπίτι του καθηγητή του στον Κορυδαλλό από τον ίδιο που, υποτίθεται, του έκανε μάθημα κιθάρας. Ο τελευταίος μάλιστα αρνείται τα πάντα ενώ φτάνει στο υπέρτατο σημείο θράσους να ισχυρίζεται ότι την καταγγελία την έκανε η μητέρα του 9χρονου μαζί με τον σύντροφό της προκειμένου να δικαιολογήσουν τη ληστρική εισβολή στο σπίτι του αρπάζοντάς του πέντε κιθάρες.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 9χρονου Σταύρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», περιγράφει τα πρώτα λόγια της δύστυχης μητέρας όταν ενημερώθηκε για το φρικαλέο υλικό που έκρυβε στο αρχείο του ο παιδόφιλος καθηγητής κιθάρας: «Ως δικηγόρος του ανήλικου παιδιού, το μόνο που μπορώ να σας μεταφέρω στο παρόν στάδιο -προτού ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία- είναι η αντίδραση της μητέρας του μόλις αντίκρισε το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αγοριών που εντόπισε η αστυνομία στο κινητό του κατηγορουμένου: “Δυστυχώς, το παιδί μου λέει την αλήθεια” και ξέσπασε σε λυγμούς».


Ο 62χρονος μουσικός Εμμανουήλ Μυταράς όχι απλώς αρνήθηκε τις πράξεις του, αλλά θέλησε να περάσει και στην αντεπίθεση ισχυριζόμενος ότι οι γονείς του παιδιού εισήλθαν στην κατοικία του με τη βία, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν πέντε κιθάρες, αξίας 4.200 ευρώ η καθεμία

Τον κάρφωσαν τα λουσμένα μαλλιά

Στο πολυσέλιδο βούλευμα της Εισαγγελίας, το οποίο βασίζεται σε έρευνες πολλών μηνών των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά και σε καταθέσεις μαρτύρων, αποκαλύπτεται το πώς ο καθηγητής Μουσικής προκάλεσε ανεπανόρθωτα τραύματα στο παιδικό μυαλό και την ψυχή του 9χρονου αγοριού. Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος της πρότεινε να διανυκτερεύσει στο σπίτι του ο ανήλικος μαθητής καθώς εκείνη δούλευε και θα έφευγε αργά από τη δουλειά, όμως αρνήθηκε κι έτσι το αδίστακτο «αρπακτικό» κατέστρωσε εναλλακτικό σχέδιο που έβαλε σε εφαρμογή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

«Την 6.11.19 περί ώρα 16.00 η μητέρα άφησε το τέκνον της στην οικία του κατηγορουμένου στον Κορυδαλλό ώστε αυτός να παραδώσει ιδιαίτερο μάθημα κιθάρας. Γύρω στις 17.45 αυτή πραγματοποίησε βιντεοκλήση προς το κινητό του κατηγορουμένου, οπότε διαπίστωσε ότι ο καθηγητής και ο ανήλικος μελετούσαν κιθάρα στο σαλόνι του σπιτιού του. Στη συνέχεια όμως και αφού σταμάτησε η τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του ανηλίκου και εν μέσω του μαθήματος, ο κατηγορούμενος προφασίστηκε πως είχε μια δουλειά και μετέβη στην κρεβατοκάμαρα.

Τότε έβγαλε τα ρούχα του και έμεινε γυμνός στο κρεβάτι του παρακολουθώντας σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή πορνογραφικό υλικό. Ο ανήλικος αναρωτήθηκε τι συμβαίνει στον δάσκαλό του, τον αναζήτησε και τον ακολούθησε στην κρεβατοκάμαρα του τελευταίου. Τότε ο κατηγορούμενος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του 9χρονου ανηλίκου, αφού τον κάλεσε κοντά του δίπλα στο κρεβάτι του, αρχικά τον θώπευσε στα γεννητικά του όργανα εσωτερικά των ενδυμάτων (σ.σ.: στη συνέχεια περιγράφονται αναλυτικά τα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι που μόνο αποτροπιασμό και αηδία προκαλούν...)

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον ανήλικο μαθητή να κάνει μπάνιο στην οικία του, πράγμα το οποίο ο 9χρονος ανήλικος έκανε πλένοντας όλο το σώμα του. Οταν ο ανήλικος εξήλθε του μπάνιου, ο κατηγορούμενος είχε ήδη ντυθεί και αφού ντύθηκε και ο ανήλικος ο κατηγορούμενος τον συνόδευσε μέχρι τον χώρο εργασίας της μητέρας του», αναφέρεται στο βούλευμα το οποίο βασίζεται στα όσα είπε το παιδί στην κατάθεση που έδωσε στην ειδική ψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για τα όσα φρικτά συνέβησαν εκείνη την ημέρα.


Στο βούλευμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς ξεδιπλώνεται η ανατριχιαστική ιστορία, αλλά και οι σχέσεις του 62χρονου μουσικού με τα κυκλώματα παιδοφιλίας, καθώς στους υπολογιστές και τα κινητά του βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και απαγορευμένων βίντεο με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά που αναγκάζονται να υποκύπτουν στις αρρωστημένες ορέξεις ενηλίκων

Στη συνέχεια, το βούλευμα παραθέτει το τι συνέβη μετά την επίθεση που δέχτηκε το αγοράκι από τον έκφυλο καθηγητή τα οποία βασίζονται στην κατάθεση που έδωσε η μητέρα του παιδιού:

«Γύρω στις 19.00 της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος με τον 9χρονο εμφανίστηκαν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εργαζόταν η μητέρα του. Η τελευταία τότε παρατήρησε ότι τα μαλλιά του γιου της φαινόντουσαν φρεσκολουσμένα, όχι όμως βρεγμένα. Για περίπου μισή ώρα ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο κατάστημα μαζί με τον ανήλικο και τη μητέρα του συζητώντας για κιθάρες, με αποτέλεσμα το παιδί να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει ιδιαιτέρως με τη μητέρα του χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου.

Στις 19.30 το παιδί το παρέλαβε από το κατάστημα η γιαγιά του, στην οικία της οποίας θα διανυκτέρευε, καθώς η μητέρα του θα εργαζόταν μέχρι αργά εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια, γύρω στις 21.30 η μητέρα έστειλε μήνυμα στο κινητό του γιου της ρωτώντας τον αν είναι καλά. Τότε ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε το τι είχε συμβεί εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την αγωνία του πως με την αποκάλυψη αυτή θα στερηθεί τη δυνατότητα να κάνει μαθήματα κιθάρας και ζητώντας από τη μητέρα του να το κρατήσει κρυφό. Την ενημέρωσε επίσης πως ο δάσκαλος τού είχε ζητήσει να μην αναφέρει τίποτα σχετικό στη μητέρα του.

Αφού τον καθησύχασε ότι δεν έχει να φοβηθεί οποιονδήποτε και ότι μπορεί να συνεχίσει σε ωδείο τα μαθήματα κιθάρας, ζήτησε να μάθει περισσότερα για τα όσα διημείφθησαν στην οικία του κατηγορουμένου, στέλνοντας μηνύματα και πραγματοποιώντας τηλεφωνική κλήση προς τον γιο της. Ο ανήλικος τότε δήλωσε στη μητέρα του πως φοβήθηκε και τρόμαξε από τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου».

Την επομένη, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ο 9χρονος μαθητής διηγήθηκε στη μητέρα του όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο απόγευμα στο σπίτι του καθηγητή του. Ετσι, η μητέρα μαζί με το παιδάκι πήγε στο σπίτι του πρώην συζύγου της και πατέρα του 9χρονου κι εκεί το αγοράκι περιέγραψε και στον πατέρα του τι του έκανε ο καθηγητής κιθάρας και μάλιστα τους αποκάλυψε ότι του είπε να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί θα τον πιάσει η Αστυνομία.

Στους αστυνομικούς και παρουσία της ειδικής ψυχολόγου ο μικρός όχι μόνο είπε τα πάντα, αλλά έδωσε ακόμη και περιγραφή του σπιτιού του καθηγητή του: «Οταν μπαίνεις από την κύρια είσοδο, είναι το σαλόνι με τον καναπέ και το laptop. Στο βάθος είναι ένας χώρος, το στούντιό του, και έχει τις κιθάρες του. Εκεί κάνει μαθήματα. Δεξιά από το σαλόνι, έχει κάτι σαν πολύ μικρό χολ. Στα αριστερά, από εκεί είναι η κουζίνα, ευθεία είναι το δωμάτιό του και στα δεξιά το δωμάτιο του γιου του. Η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή, έχει το κρεβάτι και στα δεξιά ένα πολύ μικρό τραπεζάκι σαν κομοδίνο».

«Με λήστεψαν»

Ο 62χρονος καθηγητής στην απολογία του αρνήθηκε τα πάντα. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να ακυρώσει τις καταθέσεις του 9χρονου και της μητέρας του και μίλησε για σκευωρία σε βάρος του.


Ο συνήγορος της οικογένειας του 9χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος

Στο βούλευμα αναφέρεται το εξής: «Ο κατηγορούμενος, αρνούμενος τις κατηγορίες σε βάρος του, ουδέν πειστικό επιχείρημα εισέφερε σχετικά με την ισχυριζόμενη από αυτόν μη τέλεση των πράξεων που του αποδίδονται. Πρώτον, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως η μητέρα του παιδιού τον καταμήνυσε ψευδώς προκειμένου να δικαιολογήσει την τέλεση ληστείας σε βάρος του εκ μέρους της ίδιας, του συντρόφου της και ενός έτερου άνδρα την 7.11.19, όταν το απόγευμα της ημέρας αυτής εισήλθαν στην κατοικία του με τη βία, τον χτύπησαν σοβαρά ώστε να χρήζει νοσηλείας και του αφαίρεσαν πέντε κιθάρες αξίας 4.200 ευρώ η καθεμία.

Πλην όμως, ακόμη και αν υποτίθεται ότι τελέστηκαν σε βάρος του τα ποινικά αδικήματα την 7.11.19 από άτομα του περιβάλλοντος του ανηλίκου, η τέλεση εκ μέρους του κατηγορουμένου αδικημάτων σε βάρος του 9χρονου σε προγενέστερο χρόνο (6.11.19) δεν αναιρεί την ποινική ευθύνη των υπαιτίων, η οποία είναι καταρχήν αυτοτελής και ανεξάρτητη.

Περαιτέρω, ο κατηγορούμενος καμία εξήγηση δεν δίνει γιατί η μητέρα του ανηλίκου, η οποία ήταν επιστήθια φίλη με τη θυγατέρα του και διατηρούσε καλές σχέσεις με τον ίδιο, αφενός συμμετείχε σε ληστεία και σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του δίχως να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ρήξη στις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις. Δεύτερον, ο κατηγορούμενος δεν παρέχει καμία εξήγηση για το πώς ο 9χρονος είχε τη δυνατότητα να προβεί σε λεπτομερή περιγραφή τόσο της κρεβατοκάμαράς του όσο και των γενετήσιων πράξεων στις οποίες ο κατηγορούμενος προέβη μαζί του. Γεγονότα ασυμβίβαστα τόσο με την απλή ιδιότητα του ως μαθητή του αλλά και ως 9χρονου παιδιού το οποίο δεν διαθέτει σεξουαλικές εμπειρίες».

Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ