09 Νοεμβρίου 2020

Η απίστευτη ανάρτηση Μυλόπουλου που αναγκάστηκε να την κατεβάσει-Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο ΕΟΔΥΣε μία απίστευτη καταγγελία κατά του ΕΟΔΥ προχώρησε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μυλόπουλος.

Μία καταγγελία που, όπως ο ίδιος αργότερα διόρθωσε στο facebook "μεταφέρει με κάθε επιφύλαξη", προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΕΟΔΥ, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες του enikos- θα καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μυλόπουλου.

Ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως γνωστή του κατά τις ημέρες που γινόταν τα τεστ για τον κορωνοϊό του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη περίμενε να κάνει το τεστ και έδωσε τα στοιχεία της. Καθώς οι ουρές ήταν μεγάλες και υπήρχε καθυστέρηση, η ίδια έφυγε. Μετά από 1-2 μέρες την κάλεσαν από τον ΕΟΔΥ να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα για το τεστ που δεν έκανε, και - ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως - ήταν θετικό.

Μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Μυλόπουλος κατέβασε την ανάρτησή του στο Τwitter, ένω στο Facebook αρκέστηκε στο να την διορθώσει.Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Μυλόπουλος επανήλθε με νεότερη ανάρτηση στο Twitter: "Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία".


Ενώ σε σχόλιά του στο facebook, ο κ. Μυλόπουλος φαίνεται να επιμένει στα λεγόμενά του:Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ το περιστατικό ουδέποτε συνέβη και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία. 

Πηγές του ΕΟΔΥ σημείωναν ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.