14 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΑΓΑΡΙΑ🤪🤪Υπουργείο Εξωτερικών: Ικανοποίηση για τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία-Με αντίποινα απειλεί η Άγκυρα-Ουρλιαζουν οι Ρώσοι

Την ικανοποίηση του για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA).

Με αντίποινα απειλεί η Άγκυρα

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ η Τουρκία κατόπιν της απόφασης των Αμερικανών να της επιβάλλουν κυρώσεις για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία. Πριν από λίγο το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απορρίπτει και καταδικάζει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Άγκυρα για τους S-400.

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχει τεχνική βάση για τον ισχυρισμό ότι το σύστημα S-400 θα θέσει σε κίνδυνο την άμυνα του NATO. Επιπλέον, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ θα βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα «όπως είναι και το αναγκαίο».

Καλεί, τέλος, τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν το «σοβαρό λάθος» τους και να ανακαλέσουν την απόφασή τους το συντομότερο δυνατό.

Ρωσία: "Παράνομες" οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είναι παράνομες και επιδεικνύουν αλαζονεία προς το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν λίγο νωρίτερα κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά και απόκτηση των S-400, μέτρα που στοχεύουν τη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, τον πρόεδρό της και τρεις υπαλλήλους, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.