27 Ιανουαρίου 2021

Ειδικά για την Ελλάδα: Με ποτηροθήκη για τον φραπέ θα είναι εξοπλισμένα τα Rafale που θα έρθουν στη χώρα μας

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εν πτήσει το αγαπημένο τους ρόφημα θα έχουν οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας αφού, εκτός από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα Rafale που θα έρθουν στην χώρα μας θα είναι εξοπλισμένα με ποτηροθήκες τελευταίας τεχνολογίας.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν τεχνολογίες ειδικά για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων θα είναι και μία ποτηροθήκη για καφέ που θα παραμένει ανεπηρέαστη από τους ελιγμούς κατά την διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ποτηροθήκη θα παραμένει σε ευθεία θέση μέσω ενός γυροσκοπικού μηχανισμού ώστε να μην αναποδογυρίζει ο καφές μέσα στο πιλοτήριο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα F-16 αλλά και οι Τούρκοι πιλότοι.

Τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν και άλλες καινοτομίες προσαρμοσμένες για τη χώρα μας, όπως πειραγμένες εξατμίσεις, πλατοκάθισματα μασάζ, κόρνα αέρος και προεγκατεστημένο μαγνητάκι με ηλεκτρονική ένδειξη Μπαμπά Μην Τρέχεις το οποίο θα ανάβει όταν το αεροσκάφος υπερβαίνει την επιχειρησιακή του ταχύτητα.