23 Φεβρουαρίου 2021

📺Κεφαλογιάννη-Μπογδάνος για Μενδώνη: Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη-Να παραιτηθεί

Θέση στο ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και την απομάκρυνσή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δε μάσησε τα λόγια της ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα ή δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου ορίζεις ένα πρόσωπο που στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει σε μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική» είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δείτε μετά το 5ο λεπτό στο παρακάτω βίντεο:


«Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση της κυβέρνησης να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε να υπάρξει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση» σχολίασε η κυρία Κεφαλογιάννη σε ερώτηση για το αν άργησε η κυβέρνηση να δράσει στην υπόθεση Λιγνάδη.

Μπογδάνος: Αν ήμουν στη θέση της Μενδώνη θα παραιτούμουν

Τις δύο κινήσεις που θα έκανε άμεσα σε περίπτωση που ήταν εκείνος Υπουργός Πολιτισμού, εν των οποίων η μία θα ήταν η παραίτηση, ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κ. Μπογδάνος καλεσμένος σε εκπομπή στον ΑΝΤ1, κλήθηκε να απαντήσει σε μία υποθετική ερώτηση. Τι θα έκανε αν ήταν ο ίδιος Υπουργός Πολιτισμού και καλούνταν να αντιμετωπίσει εκείνος μία κατάσταση όπως αυτή με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η απάντησή του ξεκάθαρη. «Αν ήμουν σε καρέκλα και συνέβαινε κάτι τέτοιο, με ειλικρίνεια λέω πως θα έκανα άμεσα δύο πράγματα. Πρώτον θα έθετα σε διαθεσιμότητα τον Δημήτρη Λιγνάδη και στη συνέχεια θα έθετα την παραίτησή μου στη διάθεση του προέδρου».

Ενώ δικαιολόγησε την άποψή του, λέγοντας: «Η παραίτηση δεν σημαίνει πως φταις. Όμως κάποιες φορές καλείσαι να παρατηθείς από ευθιξία, από κομματικό πατριωτισμό ή για να προστατεύσεις τον αρχηγό.

Έσκασε μία βόμβα, θα πω μια έκφραση της κας Δούρου που δεν επιδοκιμάζω, "μία στραβή στη βάρδιά σου". Δεν είναι ανάγκη να φταις για να καταθέσεις μία παραίτηση. Δεν λέω πως θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η κα Μενδώνη. Εγώ αυτά τα δύο θα έκανα» συμπλήρωσε.