24 Φεβρουαρίου 2021

📺Υπόθεση Λιγνάδη: Κόντρα Κούγια-Βλάχου - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή κόντρα είχαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega o συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας και ο δικηγόρος ενός εκ των δύο μηνυτών του σκηνοθέτη-ηθοποιού, Γιάννης Βλάχος με την πλευρά της υπεράσπισης να προαναγγέλλει μηνύσεις την Πέμπτη κατά δύο καταγγελλόντων. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Αλέξης Κούγιαςσημείωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των κακουργημάτων, κάτι μάλιστα που θα κατατεθεί με στοιχεία στο δικαστήριο.

Πέρα από την αποδόμηση των δύο καταγγελιών, η υπεράσπιση Λιγνάδη προσανατολίζεται και στην κατάθεση της 40χρονης, η οποία ουσιαστικά «έκαψε» τον γνωστό σκηνοθέτη. Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστη μάρτυρα, της οποίας η κατάθεση είναι ελλιπής. «Από το περιεχόμενο της καταθέσεως προκύπτει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δύο νεαρών», ανέφερε.

Μάλιστα, η 40χρονη η οποία, όπως είπε και η ίδια, διατηρούσε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται να είχε εμμονική στάση απέναντί του σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

«Μάρτυρας κλειδί είναι αυτός που μέσω της μαρτυρίας του αποδεικνύονται ή μη κάποιες πράξεις», σημείωσε ο κ. Κούγιας και τόνισε ότι για τις πράξεις που κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης από τους δύο καταγγέλλοντες, «η συγκεκριμένη μάρτυρας δε λέει τίποτα».

Σχετικά με το αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που κατατέθηκε το πρωί, ο συνήγορος του σκηνοθέτη σημείωσε ότι αυτό πηγάζει από τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν στην προανακριτική διαδικασία.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν κλήθηκε ποτέ από τη δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται, ενώ «δεν υπήρχαν πουθενά οι εξηγήσεις του» στη δικογραφία.

«Αφού δεν τον κάλεσαν να πει την άποψή του, πώς άσκησαν ποινική δίωξη», επισήμανε ο κ. Κούγιας, ο οποίος σημείωσε πως αν τελικά αύριο, που έχει προγραμματιστεί η απολογία του σκηνοθέτη, δε γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, θα προχωρήσει κανονικά η απολογία.

Ταυτόχρονα εκτός της απολογίας Λιγνάδη αύριο, η υπεράσπισή του θα καταθέσει και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για ψευδή καταμήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «όλα είναι ψέματα».

«Αύριο θα καταθέσουμε μήνυση εις βάρος των δύο ανθρώπων και όσων όλο το χρονικό διάστημα έλεγαν αυτά που έλεγαν εις βάρος του», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Δείτε το βίντεο από το Mega


Λίγο αργότερα ο συνήγορος ενός εκ των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος στο ίδιο δελτίο υποστήριξε πως «η υπεράσπιση έχει μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ». Τόνισε, μάλιστα, πως «ενώπιον της δημοσιότητάς δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση.», τόνισε.

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως: «Υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης».

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες. Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει.»

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. «Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικό καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητές σε βάρος του συμπεριφορές», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο του Mega: