19 Φεβρουαρίου 2021

Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Κατάθεση – κλειδί μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη

Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσε για αρκετές ώρες μια γυναίκα σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η γυναίκα αυτή περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που δείχνουν παράνομες ενέργειες από πλευράς του σκηνοθέτη. Μάλιστα, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάθεσης είναι το γεγονός ότι η εν λόγω μάρτυρας συνοδευόταν από τον δικηγόρο που υπέγραψε την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως δύο με τρία περιστατικά που καταγγέλλονται, αφορούν στο πρόσφατο παρελθόν και δεν έχουν παραγραφεί.

Νέα μήνυση

Νωρίτερα την Παρασκευή κατατέθηκε και νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση αφορά σε βιασμό που τελέστηκε το 2010 σε βάρος 14χρονου τότε αγοριού, το οποίο φοιτούσε στη Β’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, που σήμερα είναι 25 ετών, «το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί και τιμωρείται ως κακούργημα», ενώ πρόσθεσε ότι «ως δράστης φέρεται πασίγνωστος ηθοποιός-σκηνοθέτης, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα».

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να κινήσει κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη για το κοινωνικό σύνολο», συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος, ενώ διευκρίνισε ότι ο καταγγέλων ο οποίος σήμερα είναι 25 χρονών, δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Οπως αναφέρεται στη μήνυση, ο γνωστός σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Ακόμη υποστηρίζει  ότι ξεκίνησαν να πηγαίνουν μαζί σε συναυλίες και εν τέλει ο γνωστός σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά, που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.