30 Ιουλίου 2021

📺Στέφανος Ντούσκος: Χρυσός με μυθική κούρσα-«Αυτό είναι για την Ελλάδα»

Ο Στέφανος Ντούσκος με τρομερή κούρσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνοντας μάλιστα νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

Χρυσός Ολυμπιονίκης είναι πια ο Στέφανος Ντούσκος. Με μαγική εμφάνιση ο 24χρονος κωπηλάτης κατέκτησε την κορυφή στο

Ο Μπορτς και ο Νίλσεν ήταν οι δύο αθλητές που έφυγαν καλύτερα στα πρώτα 500μ. με τον Στέφανο Ντούσκο να περνά τέταρτος, αλλά κοντά στους δύο προπορευόμενους.

Από εκεί και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε στροφές και ήταν εντυπωσιακός! Κρατώντας απίστευτα σταθερό ρυθμό δεν άφησε κανένα περιθώριο σε αθλητές όπως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σβέρι Νίλσεν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.




Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης, με χρόνο 06:40:45, πραγματοποίησε Ολυμπιακό ρεκόρ και τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας πίσω του με το ασημένιο μετάλλιο τον Νορβηγό Μπορτς με χρόνο 06:41:66, ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Κροάτης Μάρτιν με χρόνο 06:42:58


Η κατάταξη του τελικού

Στέφανος Ντούσκος 6:40.45

Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66

Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58

Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73

Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09

Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60




Το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι το υπ' αριθμό 122 για την Ελλάδα όσο αφορά την παρουσία της στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Αθήνα του 1896 έως και σήμερα.

«Αυτό είναι για την Ελλάδα» λέει ο Γιαννιώτης Χρυσός Ολυμπιονίκης κωπηλάτης! 


Με μία εξαιρετική κούρσα ο Στέφανος Ντούσκος μας γέμισε υπερηφάνεια, κατακτώντας πανάξια το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021 και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

Ο 24χρονος Γιαννιώτης πρωταθλητής όχι μόνο έφερε τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο άθλημά του, αλλά «υπέγραψε» και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας!

Οι πρώτες δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη