31 Αυγούστου 2021

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΣ;😡😡Χρυσοχοϊδης: Αποχώρηση μετά τις μεγάλες καταστροφές

Όπως εκτιμάται η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρίθηκε αναγκαία μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές

Ως κίνηση αναγνώρισης της αντικειμενικής ευθύνης μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και την Εύβοια ερμηνεύεται η αλλαγή «φρουράς» στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Όταν υπάρχει μια μεγάλη καταστροφή υπάρχει και αντικειμενική ευθύνη», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία ζήτησε από την πρώτη στιγμή συγνώμη για τις μεγάλες καταστροφές. «Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει συγνώμη, δεν μπορεί παρά η «συγνώμη» να έχει και περιεχόμενο», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και συμπληρώνουν ότι «η επιστροφή του κ. Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή». «Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με την διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στο κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του», υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνοντας ότι «ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Με βάση και τη νέα δομή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικεντρώνεται και πάλι στον τομέα της ασφάλειας, που ήταν -από την προεκλογική περίοδο- από τις κύριες προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φώφη Γιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ