03 Αυγούστου 2021

📺Φωτιά τώρα στη Βαρυμπόμπη - Στη μάχη και το ρωσικό Beriev - Μήνυμα από το 112 - Δείτε βίντεο

Καίει σε δασική έκταση - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Πρόβλημα στο κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου προκαλεί βυθίσεις τάσης - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή.





Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).



Μήνυμα από το 112

Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».



Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης εξαιτίας ζημιάς από τη φωτιά

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ακούστηκαν δύο ισχυρότατες εκρήξεις από υποσταθμό.





Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.