01 Αυγούστου 2021

Ο Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι «άμαχοι» του Μητσοτάκη«Εξοντώστε τον Μητσοτάκη, εξοντώνοντας την οικογένεια του. Χτυπήστε αλύπητα του αμάχους μέσα στο σπίτι του». Αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του κειμένου του Καρτερού στην «Αυγή». Αφού είδε κι απόειδε ότι πολιτική φθορά του Πρωθυπουργού με κατά βάση συμβατικά μέσα δεν είναι εφικτή, αποφάσισε να αλλάξει πίστα

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού «Η σαπουνόπερα της δυναστείας Μητσοτάκη» στην «Αυγή» το οποίο κατήγγειλε η ΝΔ με ανακοίνωση της (εδώ), έχει τίτλο παραπλανητικό, συγκαλυμμένο. Ούτε άρθρο είναι, εδώ που τα λέμε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ημερήσια διαταγή προς τους υπόγειους συριζαϊκούς μηχανισμούς, της οποίας ο πραγματικός τίτλος θα έπρεπε να είναι «χτυπήστε αλύπητα τους αμάχους». Κάπως έτσι θα πρέπει να ήταν γραμμένη και μια άλλη διαταγή του 1940, η οποία στάλθηκε στις σοβιετικές κατοχικές δυνάμεις που έδρευαν στο Κατίν της Πολωνίας, αν με αντιλαμβάνεστε.

Καθότι ο Θανάσης Καρτερός δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι κάτι σαν ο Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι δεν ζούμε σε σοβιετική εξουσία και δεν υπάρχει NKVD (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων) είναι δευτερεύουσα λεπτομέρεια. Ένας Μπέρια είναι πάντοτε απαραίτητος, ακόμα κι όταν στην θέση του μεγάλου αφεντικού δεν βρίσκεται ένας Ιωσήφ Στάλιν αλλά μια καρικατούρα αρχηγού που παριστάνει τον Ανδρέα, τον Ζαχαριάδη και τον Βαρουφάκη σε μίξη.

Ο σύγχρονος Μπέρια, λοιπόν, αφού είδε κι απόειδε ότι πολιτική φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με κατά βάση συμβατικά μέσα δεν είναι εφικτή, αποφάσισε να αλλάξει πίστα. Αφού ο Καρτερός είδε και απόειδε ότι παρά τις λυσσαλέες πολιτικοπροσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού, ο Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει την σκόνη του Κυριάκου και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναπνέει την εξάτμιση της ΝΔ, πήρε το πληκτρολόγιο του και ενεργοποίησε το μεγάλο του όπλο.

«Εξοντώστε τον Μητσοτάκη, εξοντώνοντας την οικογένεια του. Χτυπήστε αλύπητα του αμάχους μέσα στο σπίτι του». Αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του κειμένου του. Κατονομάζει μάλιστα ευθαρσώς και τα μέσα του βρώμικου πολέμου. «Κουτσομπολιό, σεξισμός, σαρκασμός». Τους παροτρύνει να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα, εξηγώντας τους ότι δεν φταίνε αυτοί που τα χρησιμοποιούν ως πυρομαχικά, αλλά ο Μητσοτάκης που δεν έκρυψε την οικογένεια του σε κάποια σκοτεινή τρύπα ώστε να μην φαίνεται καθόλου ότι υπάρχει. Τα ίδια λένε και οι βιαστές. Δεν φταίνε αυτοί που βίασαν, φταίει η γυναίκα που βγήκε από το σπίτι με κοντή φούστα.

Και αρχίζει ο άνθρωπος που κάποτε εξηγούσε στον «Ριζοσπάστη» ότι το Τσερνόμπιλ ήταν καπιταλιστική προπαγάνδα να κατασκευάζει «πραγματικότητες» εκ του μηδενός. Φτιάχνει δυναστείες τύπου Γκλίξμπουργκ (για να μας τις περιγράψει ακριβώς, όλοι εκλεγμένοι δεν ήταν;), φτιάχνει διαδόχους (ποιόν δηλαδή;), φτιάχνει «θολές επιχειρηματικές ακροβασίες» της Μαρέβας (για να ονοματίσει μία), φτιάχνει παράνομες πρωθυπουργικές εξουσιοδοτήσεις για διακοσμητικές παρεμβάσεις στο Μαξίμου (ο Τσίπρας δεν ήταν που μόλις μπήκε στο Μέγαρο χαλάστηκε και άλλαξε αμέσως την επίπλωση;), φτιάχνει ως μελό την στράτευση του γιου του (φανταστείτε τι θα έλεγε αν ο μικρός δεν υπηρετούσε στα σύνορα, αλλά στο ΓΕΕΘΑ). Φτιάχνει, φτιάχνει, φτιάχνει, με την ίδια ευκολία που ο τεχνίτης Μπέρια έφτιαχνε ομολογίες στις δίκες της Μόσχας και μετά δίνει την διαταγή. «Βαράτε τον άμαχο πληθυσμό, ο Μητσοτάκης τους έβαλε στην μάχη».

Αυτός που τα γράφει υπηρέτησε έναν αρχηγό που βάφτισε τον γιο του Ερνέστο για να πάρει τα ψηφαλάκια των αριστερών, να μην ξεχνιόμαστε. Και υπηρέτησε μια Περιστέρα που μέσα σε δυο χρόνια (και χρησιμοποιώντας νόμο που είχε δεσμευτεί να μην αξιοποιήσει) βρέθηκε από ψευτοκαθηγήτρια επαρχιακού πανεπιστημίου στο ΕΜΠ και να πετάει με ειδική πτήση προς Πεκίνο όπου είχε διοριστεί τιμής ένεκεν καθηγήτρια του μεγαλύτερου πανεπιστημίου… να μην ξεχνιόμαστε ξαναλέω. Κι όταν ο πατέρας του Ερνέστου συνελήφθη στο κότερο με πούρα, μούγκα η μαγική γραφίδα του Θανάση. Και στο Μάτι επίσης, σίγησε η διάνοια και η συνείδηση του. Μόνο όταν είδε τον γιο του Κυριάκου στην εξέδρα της Σάκαρη επαναστάτησε το ταξικό του εσώψυχο και είπε να γκρεμίσει την «δυναστεία».

Δεν βαριέστε, τελικά δεν έγινε και τίποτα. Άλλη μια χυδαιότητα μέσα στις τόσες των Συριζαίων που φαγώθηκαν να γίνουν και σοσιαλδημοκράτες, τρομάρα τους. Στην κεφαλή των κομματικών μυστικών υπηρεσιών τους και του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους δεν ήταν ο Θανάσης το 2019; Τρεις ήττες έχει κι αυτός στο κεφάλι του. Σαν τον αρχηγό του.

Δημήτρης Ευθυμάκης 

Πηγή: Protagon.gr