27 Σεπτεμβρίου 2021

📺Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στo Ηράκλειο-Ζημιές σε κτήρια έξω από την πόλη-Λέκκας: Μεγαλύτερος απ' ό,τι περιμέναμε

Kτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές - Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους - Καταπλακώθηκε αυτοκίνητο

Iσχυρός σεισμός στην σημειώθηκε στην Κρήτη μεγέθους 5,8 της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος της ισχυρής δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εγκλωβισμένους. Ένας είναι στο Αρκαλοχώρι κι ένας στον Πατσίδερο. Πυροσβεστική σπεύδει στο σημείο και για απεγκλωβισμό.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες υπάρχουν φθορές σε σπίτια στο Αρκαλοχώρι, ενώ γονείς ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.
Kτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει... η εικόνα στην περιοχή σοκάρει...
Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.
Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.
Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τον κύριο σεισμό αλλά και τους μετασεισμούς.



Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και έχουν βγει στους δρόμους υπό το φόβο νέας σεισμικής δόνησης.

Δεν έχουμε βαριές καταρρεύσειςΣτον ΑΝΤ1 μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας και δήλωσε πως έχουμε να κάνουμε με κάτι παράξενο. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο απ' όσο περιμέναμε» ενώ συμβούλευσε τους μαθητές να μείνουν εκτός των σχολείων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Παρακολουθούμε το θέμα. Έχουμε ζητήσει να εκκενωθούν τα σχολεία. Τα παιδιά βρίσκονται στα προαύλια. Ο σεισμός ήταν δυνατός και μεγάλος σε διάρκεια».

Δείτε το σχετικό βίντεο





Δείτε τις εικόνες