15 Σεπτεμβρίου 2021

😝😝Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κατά του κορωνοϊού εξετάζει η Κυβέρνηση.

Το άνοιγμα των σχολείων έχει προκαλέσει προβληματισμό στις πολιτικές και υγειονομικές Αρχές, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να μην διακοπεί για μία ακόμα χρονιά η διά ζώσης διδασκαλία.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Πάντως, ενδέχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών να επιβληθεί σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά στα σχολεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το περίπου 90% των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών, έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ωστόσο, αν η επιδημιολογική κατάσταση επιβαρυνθεί λόγω των σχολείων τότε το πιθανότερο είναι να γίνει το επόμενο βήμα, του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για το 10% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών.

Πάντως, η Κυβέρνηση ελπίζει ότι με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τους ανεμβολίαστους και με την απειλή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, θα υπάρξουν αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Αυτό έγινε έγινε με τους υγειονομικούς, το ποσοστό των εμβολιασμένων εξ αυτών, αυξήθηκε στο 94% από 80% που ήταν πριν την ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή εργασίας.

Ακόμα, το επόμενο διάστημα ενδέχεται να συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε ψυχαγωγία, εστίαση και delivery, αλλά και των πολιτών άνω των 60 ετών.