15 Σεπτεμβρίου 2021

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τους ένοπλους με το καλάσνικοφ που άδειασαν την τράπεζα

Καρέ-καρέ οι δύο θρασύτατοι ληστές - Πώς κατάφεραν να μπουν στην τράπεζα παρακάμπτοντας τις πόρτες ασφαλείας

Αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα εξασφάλισε το protothema.gr από τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως θα δείτε στο φωτογραφικό υλικό, οι δύο θρασύτατοι ληστές, εισέρχονται στην τράπεζα, φορώντας χειρουργικές μάσκες κι εκμεταλλευόμενοι τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας καταφέρνουν να περάσουν απαρατήρητοι σαν πελάτες, τουλάχιστον μέχρι να προσεγγίσουν το ταμείο.

Ο πρώτος ληστής δείχνει σωματώδης και έχει περασμένο στην πλάτη του ένα σακίδιο. Έχει τοποθετημένα τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι και πλησιάζει τον ταμία. Θα απομακρυνθεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη θέση του θα έρθει ο δεύτερος ληστής, ο οποίος φοράει καπέλο και την χειρουργική του μάσκα. Θα βγάλει από τον σάκο του ένα περίστροφο και θα το στρέψει προς το ταμείο, ζητώντας από το υπάλληλο να του δώσει όσα χρήματα έχει διάθεση του. Ο ψύχραιμος υπάλληλος του παραδίδει τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα και τότε εμφανίζεται και ο δεύτερος ληστής που κρατάει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ. Βάζουν τα λεφτά στους σάκους τους και στις τσέπες τους και απομακρύνονται.

Τώρα οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο άτομο στη ληστεία, κάποιος ο οποίος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου και στεκόταν έξω από το υποκατάστημα. Βασικός ύποπτος, ένας αντιεξουσιαστής με βαρύ ποινικό μητρώο, καταδικασμένος για ληστείες τον οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ως ιδιαίτερα επικίνδυνο που ξέρει να κινείται στην παρανομία και δεν θα παραδοθεί αμαχητί αν έρθει τετ - α - τετ με αστυνομικούς. Λόγω του συγκεκριμένου υπόπτου, την υπόθεση παρακολουθεί και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική.



Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ