04 Σεπτεμβρίου 2021

Κ.Μπογδάνος για μεταναστευτικό: Αν δεν θεραπεύσουμε τα προβλήματα, δεν θα ζημιώσουμε μόνο την παράταξη, αλλά και την πατρίδα

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε, για  τα προβλήματα των Ελλήνων, στην ολομέλεια ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «αν ως το τέλος της θητείας μας δεν θεραπεύσουμε τα προβλήματα, δεν θα ζημιώσουμε μόνο την παράταξη, αλλά πρώτα και κύρια την ίδια την πατρίδα.»

Ο βουλευτής της ΝΔ αφού κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, «που και ως κυβέρνηση ενθάρρυνε τη λαθρομεταναστευτική ασυδοσία, καταστρατηγώντας θεμελιώδεις αρχές της Πολιτείας μας, που επιβάλλουν τη φρούρηση των συνόρων, την τήρηση των κανόνων, και την υπεράσπιση των θεμελίων, της δημοκρατίας μας», αναφέρθηκε και στα λάθη που έχουν γίνει από πλευράς κυβέρνησης.

Όπως την περαιτέρω επιβάρυνση με μεταναστευτικές ροές του κέντρου της Αθήνας, το γεγονός ότι παρά την λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, τα δεκάδες παράνομα τζαμιά λειτουργούν ακόμα ανεξέλεγκτα και την ελλιπή αστυνόμευση.

«Ενώ ορθά ανοίξαμε το τέμενος στο Βοτανικό συνεχίζουν ακόμη να λειτουργούν εκατοντάδες παράνομα τζαμιά, χωρίς να γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα αν πρόκειται για χώρους λατρείας ή και για κάτι άλλο», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας«το ότι οι πληθυσμοί που ορθά εκκενώθηκαν από τα νησιά ξεφορτώθηκαν χύδην στην Αθήνα».

«Το ότι στην πράξη το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για την στέγαση προσφύγων δεν αφορά και τους 64 Δήμους του λεκανοπεδίου αλλά μόνο το κέντρο της πόλης της Αθήνας, επιβαρύνοντας ασύμμετρα συγκεκριμένες ήδη υποβαθμισμένες γειτονιές. Το ότι στις 14 Αυγούστου η Πλατεία Κοτζιά παραχωρήθηκε για εκδήλωση της Πακιστανικής κοινότητας, όπου μικρά παιδιά φορούσαν στρατιωτικές στολές και εκτελούσαν ασκήσεις ακριβείας ενώ οι υπόλοιποι πολίτες περιορίζονταν από τα μέτρα COVID», πρόσθεσε.

«Το ότι επετράπη για ακόμα μια φορά το δημόσιο έως αιματοχυσίας αυτομαστίγωμα στον Πειραιά για τη σιιτική εορτή Ασούρα. Το ότι ενώ απαγορεύθηκε λόγω COVID σε όλη την επικράτεια η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, λιτανεύεται πανελλαδικά η μετανάστιδα κούκλα Αμάλ», σημείωσε.

«Όποιος δεν δικαιούται πραγματικά άσυλο, πρέπει να φύγει. Όποιος πήρε άσυλο και εγκληματεί, πρέπει να φύγει. Και όποιος μείνει, οφείλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες της φιλελεύθερης κοινωνίας μας», κατέληξε.