20 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτή είναι η εκατομμυριούχος κρυφή ερωμένη του Λαβρόφ

«Γιoτ, δωροδοκίες και μια ερωμένη. Τι κρύβει ο υπουργός Λαβρόφ», τιτλοφορείται η νέα έρευνα της ομάδας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναβάλνι, η οποία αποκαλύπτει το πρόσωπο της επί χρόνια ερωμένης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και την πολυτελή ζωή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της ομάδας του Ναβάλνι, ο Λαβρόφ πήρε μαζί του την ερωμένη του Σβετλάνα Πολιάκοβα σε περισσότερες από 60 διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό και χρηματοδότησε τον πολυτελή τρόπο ζωής της.


Ο Λαβρόφ με την ερωμένη του

Ηθοποιός και ιδιοκτήτρια εστιατορίου, η Πολιάκοβα, η οποία εργάζεται στο ρωσικό ΥΠΕΞ από το 2014, έχει έναν μακροχρόνιο και πολύ στενό δεσμό με τον Λαβρόφ.

Η Πολιάκοβα συνόδευσε τον Λαβρόφ, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη, σε πολλά ταξίδια του στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, και χρησιμοποιούσε συχνά το αεροπλάνο του ρωσικού ΥΠΕΞ τα τελευταία 7 χρόνια, σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι.


Η σύζυγος και η κόρη του Λαβρόφ

Το ζευγάρι σε κάποια από τα ταξίδια του, συμπεριλαμβανομένων χλιδάτων διακοπών και διαμονής σε πολυτελή σπίτια και σκάφη αναψυχής -μεταξύ άλλων και σε ένα γιοτ που ανήκε στον ολιγάρχη Oleg Deripaska- συνόδευε η μητέρα, οι κόρες και η ανιψιά της Πολιάκοβα.

Η ερωμένη του Λαβρόφ είχε φροντίσει να διοριστούν σε θέσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ φίλοι και συγγενείς της, ενώ εμφανίστηκε δημόσια με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το όνομά της βρισκόταν στον κατάλογο με τα πρόσωπα της ελίτ συνοδείας του, αναφέρει ακόμη η έκθεση της ομάδας του Ναβάλνι.

Η έκθεση της ομάδας του Ναβάλνι, που δημοσιεύτηκε χθες και είχε τίτλο «Γιοτ, δωροδοκίες και μια ερωμένη. Τι κρύβει ο υπουργός Λαβρόφ», είναι η συνέχεια της έρευνας που κυκλοφόρησε την Τρίτη.


Η ερωμένη του Λαβρόφ

Στην έρευνα αναφέρεται ακόμη ότι η Πολιάκοβα ήταν τόσο κοντά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, που κάποιοι είχαν καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας της ως «Σβετλάνα Λαβρόβα» -με ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ήταν η σύζυγος του Λαβρόφ!

Στην έρευνα τονίζεται ακόμη και η επιρροή που ασκούσε η ερωμένη του Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με κάποιες πηγές, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών που διαφωνούσαν με την Πολιάκοβα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το τμήμα.

Στην έρευνα σημειώνεται ακόμη ότι η Πολιάκοβα προέρχεται από μια εξαιρετικά πλούσια οικογένεια, με περιουσία 13,6 δισ. δολαρίων σε Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τον εξαιρετικό πλούτο και τις οικογενειακές περιουσίες της Πολιάκοβα σε όλη τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας 13,6 δισ. δολ.

Η ερωμένη του Λαβρόφ έχει επίσης πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 545.000 δολ., συμπεριλαμβανομένης μιας Mercedes αξίας 274.758 δολ.

Η Πολιάκοβα εμφανίστηκε μαζί με τον Λαβρόφ στη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σεργίου του Ραντόνεζ τον Δεκέμβριο του 2014 και έκτοτε η 26χρονη κόρη της Πολιάκοβα, Πολίνα, έχει ποστάρει πολλές φωτό από τη χλιδάτη καθημερινότητα του ζευγαριού στο Instagram.

Ο λογαριασμός έγινε ιδιωτικός και αργότερα απενεργοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης την Πέμπτη.