19 Οκτωβρίου 2021

🤡🤡Ο Φλωρίδης κατηγορεί τον Παπανδρέου για “θεατρική παράσταση”

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι “προκαλεί την ιστορική μνήμη με όλα όσα κάνει”.

“Δικαίωμά του να κατέβει αλλά να μην προκαλεί την ιστορική μνήμη με όλα όσα κάνει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης status fm. Έκανε λόγο για “θεατρική παράσταση”, από την πλευρά του κ. Παπανδρέου και τον κάλεσε να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του κόμματος.

“Ο κ. Παπανδρέου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Αυτό που προκάλεσε την ιστορική μνήμη και ενόχλησε, είναι ότι εδώ στήθηκε μια θεατρική παράσταση από τον ίδιο, με τον τίτλο ενότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Ότι δηλαδή θα ξεκινούσε επαφές με τους υποψήφιους προέδρους του ΚΙΝΑΛ για την ενότητα της παράταξης. Ποιος;  ένας άνθρωπος ο οποίος διέσπασε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ το 2015 με σκοπό να το αφανίσει και να το εξαφανίσει από τον χάρτη”, σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.


Όπως εξήγησε, αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου, “την πιο κρίσιμη στιγμή του ΠΑΣΟΚ, αυτός το διέσπασε. Ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επί 25 χρόνια υπουργός του σε όλες τις κυβερνήσεις. Και επίσης νωρίτερα, το 2018, είχε προβεί σε άλλη μια κορυφαία διασπαστική ενέργεια, διαγράφοντας τον Κώστας Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ”.

“Ένας άνθρωπος ο οποίος βαρύνεται με ιστορικό κορυφαίων διασπάσεων είναι δυνατόν να θέλει να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας; Οι άλλοι υποψήφιοι τι είναι; Είναι υποψήφιοι διασπαστές; Αυτός έκρινε από τον εαυτό του, ότι επειδή το διέσπασε αυτός, θα το διασπάσουν και οι άλλοι; Ποιο κόμμα να ενώσει αφού το διέσπασε;” είπε ο πρώην υπουργός.

Σημείωσε ότι δεν συμμετέχει στις κομματικές εξελίξεις, αν και όπως ανέφερε, τον ενδιαφέρει ο χώρος από τον οποίο προέρχεται. Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί, λέγοντας ότι δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες και ότι απέχει εδώ και 10 χρόνια.