22 Οκτωβρίου 2021

«Αναρωτιέμαι πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»: Ανατριχιαστικά προφητικό tweet του Μπάλντουιν πριν 4 χρόνια

Τραγικά προφητική έμελλε να αποδειχθεί μια ανάρτηση του Άλεκ Μπάλντουιν στο Τwitter πριν από τέσσερα χρόνια με την οποία επέκρινε την αστυνομία για τον θάνατο ενός άνδρα στην Καλιφόρνια.

Η αστυνομία της Σαντά Φε στο Νέο Μεξικό επιβεβαίωσε ότι ο 63χρονος ηθοποιός –βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας Rust -  ήταν το άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε προφανώς κατά λάθος  τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς. Ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά του ίδιου όπλου. Και τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο το σχόλιο που είχε κάνει ο Μπάλντουιν τον Σεπτέμβριο του 2017 για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό μετά από λογομαχία έξω από σούπερ μάρκετ.

«Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν σκοτώνει κάποιον αδικαιολόγητα», είχε γράψει ο αστέρας του Χόλιγουντ τότε, αδυνατώντας προφανώς να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία στα γυρίσματα ταινίας του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη της Σάντα Φε, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής του φιλμ, επρόκειτο για ατύχημα, αφού στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν αντί για άσφαιρα είχαν τοποθετηθεί κανονικές σφαίρες. Το περιστατικό πάντως είναι ακόμη υπό διερεύνηση και δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα με βεβαιότητα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη και το αν όντως είχαν τοποθετηθεί κανονικές σφαίρες ή συνέβη κάτι άλλο.

Η ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη σημειώνει ότι η Χαλίνα Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Η έρευνα συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ως προς το συμβάν, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από μάρτυρες», συμπληρώνει.