30 Νοεμβρίου 2021

Κυρανάκης: Γενναία η απόφαση του Πρωθυπουργού - Δεν φοβήθηκε πολιτικό κόστος

«Γενναία» χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όσων είναι άνω των 60 ετών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυράνακης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Μας ανησυχούν τα στοιχεία λόγω της μετάλλαξης. Είναι χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 60.Είναι  μια γενναία απόφαση αυτή που πήρε ο πρωθυπουργός. Χρειάζεται αίσθημα πολιτικής ευθύνης. Γνωρίζαμε ότι θα δυσαρεστήσει πολλούς. Τα στοιχεία είναι τα εξής: 9 στους 10 θανάτους αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών, 7 στους 10 στα νοσοκομεία είναι άνω των 60 ετών, 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι και η Ελλάδα από τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ σε αυτές τις ηλικίες», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε ζητάει μέτρα αλλά ταυτόχρονα «κλείνει το μάτι» στους ανεμβολίαστους. «Είναι απόφαση που πρέπει να πάρουμε για να προστατεύσουμε το ΕΣΥ.

Έχουμε δει ανθρώπους να πηγαίνουν πίσω τα χειρουργεία τους λόγω της πανδημίας. Άκουσα με μεγάλο σοκ έναν καθηγητή από τη Μακεδονία και έλεγε ότι λόγω του κορωνοϊού και της πίεσης σε ΜΕΘ έχουμε χάσει ζωές ανθρώπων που περίμεναν για χειρουργείο. Προκύπτει ζήτημα κόστους για την ανθρώπινη ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους. Εδώ και μέρες δεν προτείνουν απολύτως τίποτα», συνέχισε ο βουλευτής της Νέας δημοκρατίας.

Στο κομμάτι του ποσού των 100 που θα πρέπει να καταβάλλουν πλέον όλοι όσοι είναι άνω των 60 ευρώ και δεν εμβολιάζονται είπε ότι: «Τώρα που παίρνουμε μέτρα στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι έχουν δίκιο οι ανεμβολίαστοι. Είναι στρατηγική τους επιλογή. Δεν γίνεται να γεμίζουν οι ΜΕΘ και να μην παίρνουμε μέτρα. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Το σύστημα υγείας πρέπει να στηριχτεί οικονομικά. Το ποσό των 100 ευρώ έχει να κάνει και με την ενίσχυση των ΜΕΘ. Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο.Κάθε ΜΕΘ κοστίζει 100.000 ευρώ. Πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι είχαμε μείωση δαπανών για την υγεία και τελικά είχαμε αύξηση.Σε μεγάλο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας με δωρεές του ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. 12.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές έχουμε με την κυβέρνηση της ΝΔ.»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στάθηκε  ακόμη και στην ενίσχυση του ΕΣΥ: «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα έχουν ενταχθεί κανονικά στο ΕΣΥ. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψέμα. Τα 100 ευρώ πηγαίνουν για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Αυτά τα 100 ευρώ έρχονται από την ομάδα που έχει τη ευθύνη για την πίεση στον ΕΣΥ. Πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσιπρας ότι από κάπου πρέπει να προέλθουν και τα λεφτά.»