Ο κορονοϊός συνεχίζει να δοκιμάζει τα νοσοκομεία και στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να περνούν δύσκολες ώρες σε κάθε εφημερία…
Συνεχίζουν να δοκιμάζονται και να δίνουν “μάχη” καθημερινά οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τον αριθμό των εισαγωγών σε κάθε εφημερία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, από ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό.
Όπως ανέφερε ο πνευμονολόγος και συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, η εφημερία ολοκληρώθηκε με σχεδόν 120 ασθενείς που έφτασαν στα επείγοντα, ενώ έγιναν 58 εισαγωγές περιστατικών με κορονοϊό. Στις απλές μονάδες αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 120 ασθενείς, ενώ οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα στο 100% με 36 ασθενείς σε αυτές και έναν διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ.
“Η κατάσταση παραμένει άσχημη. Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την πραγματικότητα γιατί αυτό δε βοηθάει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Να προσγειωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα και να κάνουμε αυτά που πρέπει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χλωρός, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
“Στο σημείο που έχουμε φτάσει, αυτό δεν μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο πάρα με την υποχρεωτικότητα. Η αρχή πρέπει να γίνει από τους δημόσιους υπαλλήλους κάθε κλάδου και τους ιερείς οι οποίοι επίσης πληρώνονται από τους φόρους του ελληνικού λαού”, σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να “στενάζει” για να κρατήσει αυτή τη χώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι να σφυρίζουν. Δεν υπάρχει λύση, δεν θα γλιτώσουμε εύκολα, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα», επισήμανε.
Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο κ. Χλωρός ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν “φρούδες” ελπίδες ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Απατώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χλωρός ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλη η δυσκολία για τους γιατρούς να έχουν διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αλλά και επικίνδυνο για τους ασθενείς.
Σχετικά με τους θανάτους μέσα στο 2021, είπε ότι ήταν υπερδιπλάσιοι από την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 93% των ασθενών που πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι ενώ 7% εμβολιασμένοι. “Και αυτοί οι εμβολιασμένοι, κατά κανόνα είναι μεγάλης ηλικίας και είχαν περάσει έξι μήνες και παραπάνω από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους”, τόνισε, σχολιάζοντας ότι ορθώς ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι, αφού συμφωνήσει με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα δοθεί νωρίτερα η αναμνηστική δόση του εμβολίου, δηλαδή στους τέσσερις αντί στους έξι μήνες. Δείτε το βίντεο του grtimes.gr…