07 Δεκεμβρίου 2021

Έβρος: Eλεύθεροι υπό όρους ο αστυνομικός και η σύντροφός του με τον όρο να μην εγκαταλείψουν τη χώρα

Ελεύθεροι, με τον όρο να μην φύγουν από την χώρα, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από Τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο απαγορεύεται να φύγουν προς το παρόν από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθερα».

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συνεχίζεται η έρευνα στα κινητά τους και στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021 να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι, κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».