13 Μαΐου 2022

📺📢ΑΔΕΡΦΕ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΛΠΕ-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΙΩΣ Χ@ΣΕ ΜΑΣ😜😜Γεωργιάδης: «Για την αύξηση της βενζίνης φταίει το δολάριο-Θα κάνω ο ίδιος ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων για τις τιμές»


[Και επειδή τον άκουσα (στο 8:17 του βίντεο) να λέει ότι για την αύξηση των τελευταίων ημερών φταίει η αύξηση της τιμής του δολαρίου έναντι του ευρώ να του πω ότι τον πληροφόρησαν λάθος!! 

8 Μαρτίου
τιμή βαρελιού (ρεκόρ Μαρτίου) 123 $ ή 113 ευρώ
τιμή διυλιστηρίου 10 Μαρτίου (ρεκόρ Μαρτίου): 1,628


τιμή βενζινάδικου 11 Μαρτίου: 2,099




10 Μαίου
τιμή δολαρίου 0,944 ευρώ (χθες 0,965 και σήμερα 0,952)
τιμή βαρελιού 103 $ ή 97 ευρώ
τιμή διυλιστηρίου 12 Μαΐου: 1,669

(σημερα το ανέβασαν κι άλλο στα 1,673€)

τιμή βενζινάδικου 12 Μαίου 2,191


Συμπέρασμα:
Αν και ΕΛΠΕ-Βαρδινογιάννης αγοράζουν 16ευρώ φτηνότερα το βαρέλι (σε σχέση με πριν 2 μήνες), πουλάνε 4 λεπτά ακριβότερα το λίτρο...

Η δικαιολογία του Άδωνι; Η ανεπαίσθητη αύξηση του δολαρίου από τα 0,90 τον Μάρτιο και τα 0,92 τον Απρίλιο στο 0,95 τις τελευταίες μέρες... ΑΔΕΡΦΕ Χ@ΣΕ ΜΑΣ😜😜

Α ξέχασα είναι και τα Platt's Μεσογείου που διαδίδουν τα διυλιστήρια.... καθώς κι οι ΠΟ@ΤΣΕΣ ΜΠΛΕ!😜

Άδωνι δε φταίνε τα βενζινάδικα και μην κάνεις τον κόπο να τρέχεις σε βενζινάδικο... τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΠΕ κι ο Βαρδινογιάννης είναι αλλά μάλλον κάνουν τζιζ για να τους ακουμπήσετε😝😝]

Αποφασισμένος να κάνει ο ίδιος ελέγχου προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται μεγάλες αποκλείσεις στις τιμές των καυσίμων που πωλούν τα πρατήρια είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και έγω ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει. Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η διεθνής κοινότητα από την συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγνώρισε ως βασικό πρόβλημα της ακρίβειας. Όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η Ελλάδα θα κατόρθωνε να είναι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2022.

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει».