18 Ιουνίου 2022

📺Athens Pride: ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΟΛΗ Η ΠΑΣΟΚαρία του Κυριάκου στο Μαξίμου
Για «άνευ όρων» ισότητα στον γάμο, την οικογένεια, συμπερίληψη και τελικά για ζωή το φετινό μήνυμα του Athens Pride

Με κεντρικό σύνθημα «'Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις».

Ηχηρό παρών έδωσαν στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος πολιτικοί από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Στα περίπτερα που έχουν στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, είναι και κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο. Και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, έχει στήσει το δικό του περίπτερο βάζοντας τον «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:


Νικόλας Γιατρομανωλάκης και Αλέξης Πατέλης


Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου


Θανάσης Κοντογεώργης, Άννα Απέργη, Άκης Σκέρτσος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Αλέξης Πατέλης, Γιώργος Γεραπετρίτης


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης ΤσίπραςΤο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Σήμερα διεκδικούμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες μια ανοιχτή κοινωνία που θα βάζει τέλος στις διακρίσεις και θα αγκαλιάζει τις αξίες της συμπεριληπτικότητας. Το μήνυμα είναι ένα: ο κάθε άνθρωπος αγαπά όπως θέλει και όποια θέλει. Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει για την πλήρη άρση των διακρίσεων που υπάρχουν κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Χαρούμενο Pride!», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.


Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος και η υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Μάρα Κουκουδάκη


Το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Πλατεία Συντάγματος

Φωτογραφίες: William Faithful και Παναγιώτης Κουφαλέξης
Ελένη Γκρήγκοβιτς
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ