22 Ιουνίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ενέδρα» σε δημοσιογράφους της Bild - Στο στόχαστρο και Έλληνας φωτορεπόρτερ


Εκτός από τον Έλληνα φωτορεπόρτερ στο όχημα που δέχθηκε τα πυρά βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι Πολ Ροζενχάιμερ και Βαντίμ Μοισένκο - Το περιστατικό σημειώθηκε  όταν οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη Λυσιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις

Πυρά μέσα στο όχημα τους δέχθηκαν οι ανταποκριτές της γερμανικής Bild, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες Ουκρανών και Ρώσων. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης και οι δημοσιογράφοι Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο.

Σύμφωνα με την Bild οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να φύγουν από το Λυσιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις όταν δέχθηκαν πυρά στο αυτοκίνητό τους. Επιπλέον η γερμανική εφημερίδα μεταδίδει ότι στην πόλη γίνονται πολλές εκρήξεις και προσθέτει ότι οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκε ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου. 

«Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα», δήλωσε ο Πολ Ροζενχάιμερ.


Λίγο αργότερα ο Ροζνχάιμερ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λυσιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.