25 Ιουνίου 2022

Μήλος: «Πόλεμος» για το... διαμέρισμα-ιατρείο του ορθοπεδικού που πήγε στο νησί - Δεν είχε πού να κοιμηθεί!


Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας «έφτιαξε» διαμέρισμα-ιατρείο για τον ορθοπεδικό που ήρθε με απόσπαση στο νησί, αφού δεν είχε που να μείνει - Αντέδρασε ο δήμαρχος και υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις

Θαλασσοταραχή ξεσηκώθηκε στο γαλήνιο τοπίο της Μήλου, με τον δήμαρχο του νησιού και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση για τη φιλοξενία γιατρών στο νησί. Η αντιδικία τους πήρε διαστάσεις, καθώς οι δύο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο δήμαρχος μήνυσε τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας επειδή προσπάθησε να βρει λύση για την φιλοξενία του ορθοπεδικού που πήρε απόσπαση στη Μήλο.

Το περιστατικό καταγράφηκε την Πέμπτη το βράδυ, συγκεκριμένα στις 23.30, στο κτίριο που στεγάζει το Περιφερειακό Κέντρο Αδάμαντα.

H παρέμβαση της αστυνομίας έγινε, όταν ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, Κώστας Μακρής, επιχειρούσε να αναδιαμορφώσει το κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε να φιλοξενηθεί ο ορθοπεδικός που έφτασε με απόσπαση στη Μήλο.

Ο πρόεδρος θα αξιοποιούσε, δηλαδή, το μισό μέρος του ιατρείου, ώστε το ένα κομμάτι να λειτουργεί ως διαμέρισμα για τον ορθοπεδικό και το άλλο ως ιατρείο.

«Διαφορετικά ο ορθοπεδικός θα κοιμόταν στην άμμο και βέβαια την επομένη θα έπαιρνε το καράβι της επιστροφής» εξηγεί στο protothema.gr o πρόεδρος του Κέντρου Υγείας.

Ωστόσο ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Μικέλης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο ζήτημα, μη εγκρίνοντας την πρωτοβουλία του προέδρου του Κέντρου Υγείας. Για να εμποδίσει τις διαδικασίες, μάλιστα, προέβη στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση δημοτικής περιουσίας.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο δήμαρχος Μήλου είχε διαμαρτυρηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για έλλειψη γιατρών στο νησί.

Το «σίριαλ» είχε και συνέχεια, με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας να προβαίνει επίσης σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Φρίξος Δρακοντίδης
Ελισάβετ Σταμοπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ