01 Αυγούστου 2022

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΤΗΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΓΓΟΛΟ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ Δένδιας για Κόσοβο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τη συζήτηση Σέρβων και Αλβανών


Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στο Κόσοβο απαιτείται περίσκεψη και τήρηση του Διεθνούς Δικαίου – Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα μετέχει στην ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή 

Την πρόθεση της Ελλάδας να κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τη διαδικασία συζήτησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βιετνάμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι « η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει απολύτως την ελληνική διπλωματία. Δε θυμάμαι πόσες φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, έχω επισκεφθεί την Πρίστινα και το Βελιγράδι. Και επίσης, η Ελλάδα ως γνωστόν συμμετέχει στην KFOR, στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο. Αυτό λοιπόν το οποίο απαιτείται είναι περίσκεψη, είναι τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Είναι, επίσης, το περιβάλλον εκείνο το οποίο θα επιτρέψει στο Βελιγράδι και την Πρίστινα να συζητήσουν και να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές».

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές σχέσεις, αλλά και μια γκάμα θεμάτων. Το Βιετμάν έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήσαμε, εμείς και το Βιετνάμ, να έχουμε στενές διαβουλεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας, να κατανοήσουμε τις θέσεις η μία χώρα της άλλης, και να εργαστούμε μαζί για την εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και την εφαρμογή του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», ανέφερε.

Πέραν της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας.

Προτομή του ιδρυτή του Βιετνάμ στην Έδεσσα

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο ιδρυτής του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο την περίοδο ‘16-’17 στις τάξεις του γαλλικού στρατού. Ήδη, κατά τις επαφές του συμφωνήθηκε να υπάρξει προτομή του στην Έδεσσα για να αναδεικνύει το γεγονός.

«Και, επίσης, συζητήσαμε για τη μεταφορά της τέφρας του Έλληνα μαχητή Σαραντίδη, ο οποίος πολέμησε με τον Βιετναμικό στρατό κατά τον πόλεμο της Βιετναμικής Ανεξαρτησίας, και τον οποίο οι Βιετναμέζοι θυμούνται με αγάπη».