10 Αυγούστου 2022

Σάλος με την υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας για την φωτογραφία με την σαμπάνια στο Κίεβο: «Σίγουρα δεν ήταν κατάλληλο»


Στη φωτογραφία, εκτός από τους δύο υπουργούς, εικονίζονται η γερμανίδα πρεσβευτής στο Κίεβο 'Ανκα Φελντχούζεν και ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, όλοι με ποτήρι στο χέρι και σε εύθυμη διάθεση.

Δυσμενή σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) και του υπουργού Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) της Γερμανίας να γελούν ανέμελοι κρατώντας ένα ποτήρι σεκτ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κίεβο.

Στη φωτογραφία, εκτός από τους δύο υπουργούς, εικονίζονται η γερμανίδα πρεσβευτής στο Κίεβο 'Ανκα Φελντχούζεν και ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, όλοι με ποτήρι στο χέρι και σε εύθυμη διάθεση. «Λυπάμαι για τη φωτογραφία, σίγουρα δεν ήταν η κατάλληλη. Η χαλαρή διάθεση είχε δημιουργηθεί επειδή η ζωή στους δρόμους, στην καθημερινή ζωή στο Κίεβο, έχει επιστρέψει αυτή τη στιγμή στο φυσιολογικό», δήλωσε σχετικά η κυρία Φέζερ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό βέβαια είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς, όταν υπάρχουν στη χώρα καταστροφές, έχουν διαπραχθεί τρομερά εγκλήματα πολέμου και οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά». Στην ουκρανική πρωτεύουσα όμως είδα κόσμο να πηγαίνει ξανά για ψώνια, να κάθεται σε μπαρ και σε καφετέριες και να πηγαίνει στη δουλειά του, πρόσθεσε η υπουργός.


Η φωτογραφία, εξήγησε η κυρία Φέζερ, τραβήχτηκε στην κατοικία της πρεσβευτού της Γερμανίας. «Δεν θα το επαναλάμβανα, διότι το στιγμιότυπο εκφράζει κάτι ακατάλληλο για όσους έρχονται από το εξωτερικό. Τελικά όμως αντανακλά την καθημερινή ζωή στο Κίεβο», σημείωσε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια για τη φωτογραφία ήταν πάντως ιδιαίτερα δηκτικά, με σχόλια για «πολεμικό τουρισμό», ενώ δημιουργήθηκε και hashtag #sekt.