Η υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις με πολλά διεθνή μέσα να ασχολούνται με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Σειρά μετά τους New York Times, το Politico και τους Financial Times, που ασχολήθηκαν τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση παίρνει το Bloomberg.
Το πρακτορείο ειδήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη βάζει στο μικροσκόπιό του το ζήτημα. Το ρεπορτάζ υπογράφουν οι Lyubov Pronina and Σωτήρης Νίκας, με τη συνδρομή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο τέλος, των Paul Tugwell, Stephanie Bodoni, Alberto Nardelli και Natalia Drozdiak. Με τίτλο «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούνται για επιφανειακή αντιμετώπιση του σκανδάλου» το άρθρο του Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις της ολλανδής Ευρωβουλευτή του Renew Europe, Sophie in ‘t Veld, η οποία κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή υπόθεση». Η ίδια, επανέρχεται στο Bloomberg κάνοντας λόγο για «επιφανειακή έρευνα» από μέρους των ελληνικών αρχών οι οποίες, μαζί με την ΕΕ θα πρέπει να διερευνήσουν πιο άμεσα το θέμα.
Στη συνέχεια, στο δημοσίευμα παρατίθεται η σειρά των γεγονότων γύρω από το θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενώ αναφέρεται και στις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα. Παρακάτω μεταφέρει τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη, μέσω των οποίων, «αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση ή ανάμειξη του θέματος». Το αμερικανικό πρακτορείο κάνει λόγο για «ερωτήματα που μένουν αναπάντητα», γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί μία «σημαντική πολιτική κρίση για την Ελλάδα, η οποία οδεύει προς τις εθνικές εκλογές».
Η Ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld εξαπολύει τα πυρά της και στη συνέχεια του άρθρου, αφού κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι «από τη μία ισχυρίζονται ότι είναι αθώες, άρα δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, από την άλλη είναι πολύ απρόθυμες να ρίξουν φως στο όλο θέμα και μέχρι στιγμής όλες τις κινήσεις τους το τελευταίο διάστημα είναι για καλύψουν τα πράγματα». Η ίδια αναφέρεται και στην ερεύνηση του θέματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπονοώντας ότι, ουσιαστικά, «δεν έχουν απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας του θέματος» καθώς και ότι «πιστεύουν ότι πρόκειται για διπλωματικό ζήτημα». «Λάθος. Είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα που επηρεάζει τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας της ΕΕ», καταλήγει η ολλανδή ευρωβουλευτής.
Εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι το ΕΛΚ, που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματός της (Renew) για κατάθεση τόσο από τον Ανδρουλάκη όσο και από τον Κουκάκη δήλωσε πως πρόκειται για ένα σκάνδαλο «μεγαλύτερο από το Watergate, αλλά κανείς δεν φαίνεται να κινείται».
Στη συνέχεια, το άρθρο του Bloomberg αναφέρεται και στο κακόβουλο λογισμικό Predatos, καθώς και στην έκθεση από την Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google του περασμένου Μαΐου, όπου και σημειώνεται ότι αυτό χρησιμοποιείται συστηματικά από κρατικούς φορείς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Ισπανία. Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι παρακολουθήσεις στη χώρα μας «έχουν αύξηση πάνω από 30% από το 2019» και κάνει λόγο για «πιέσεις» που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αντιπολίτευση, η οποία ζητά την παραίτησή του.