06 Οκτωβρίου 2022

Επένδυση Amazon στη Νάξο: Αυτός είναι ο πρώτος «Made in Greece» φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Δύο φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποτελούν καθαρά ελληνική πατέντα τοποθετήθηκαν μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Νάξου, εξασφαλίζοντας άμεση κι εύκολη πρόσβαση στους κατόχους σχετικής τεχνολογίας μοντέλων.

Δύο «Made in Greece» φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκαν από την ελληνική εταιρεία Eunice σε συνεργασία με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Amazon Web Services (θυγατρική της Amazon) εγκαταστάθηκαν στη Νάξο.

Πρόκειται για τους πρώτους φορτιστές EEG-1S-22W που εγκαταστάθηκαν στο νησί στο πλαίσιο του έργου Naxos Smart Island το οποίο έχει σκοπό να αναβαθμίσει αισθητά τη ποιότητα ζωής των κατοίκων μέσα από την ανάπτυξη ενός κυκλώματος τύπου Internet of Things (IoT).Το Naxos Smart Island πραγματοποιήθηκε με τη στενή συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου.

Οι φορτιστές της Eunice κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και των θεσμικών φορέων που συμμετείχαν στη παρουσίαση του έργου, στις 4-5 Οκτωβρίου. Η εγκατάστασή δύο φορτιστών έγινε στο κέντρο της Χώρας του νησιού, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση κι εύκολη πρόσβαση των οχημάτων κατοίκων και τουριστών.

Ο τριφασικός (μονόπριζος) φορτιστής EEG-1S-22W αποτελεί μια καθαρά ελληνική πατέντα, ενώ κατασκευάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ομίλου Eunice στη Μάνδρα Αττικής, κατέχοντας σημαντική θέση στη παλέτα των προϊόντων της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο συμμορφώνεται με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος συντήρησης.Μετά την επιτυχή εγκατάσταση των φορτιστών στο νησί, η Head of Communications του Ομίλου Eunice, Μαρία Μιχαλάκη δήλωσε:

«Για εμάς, στον ελληνικό Όμιλο Eunice, η συμμετοχή μας στο έργο Naxos Smart Island αποτελεί έναν θεμέλιο λίθο για την δυναμική μας παρουσία στο τομέα του e-mobility, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας με έναν από τους πρωταγωνιστές στο τομέα της τεχνολογίας IoT, την Amazon Web Services. Παράλληλα, αυτή η συνεργασία εκκινεί από εδώ, ένα ελληνικό νησί, με ένα έργο που αναβαθμίζει σημαντικά τη ποιότητα ζωής κατοίκων και τουριστών, αλλά και ανοίγει νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης. Ο Όμιλος Eunice μέσα από την υψηλή εξειδίκευση που κατέχει σε θέματα e-mobility, έχει να επιδείξει τεχνολογίες και προϊόντα, αμιγώς ελληνικής κατασκευής, τα οποία στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας, αλλά κι ανοίγουν το δρόμο προς ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.»