27 Νοεμβρίου 2022

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει τη δημοσίευση δικών του μύθων


«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εξαπολύοντας επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη. 

Στη συνέχεια τονίζει: «Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Και ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Η κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Τι γράφει η εφημερίδα Documento

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση νέας λίστας του Documento, με ανώτατα στελέχη που φέρεται να παρακολουθούνταν.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τα ονόματα των:

  • του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου,
  • του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου,
  • της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως,
  • της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου,
  • του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάκη Καραμαλάκη