07 Δεκεμβρίου 2022

📺Ε ΔΕΝ ΚΛΩΤΣΑΝ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ🤷‍♂️😜ΓΥΦΤΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ-Πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο στα Άνω Λιόσια - Δείτε βίντεο


Σε αναβρασμό βρίσκονται αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής με ομάδες Ρομά ΓΥΦΤΩΝ να στήνουν οδοφράγματα και να προκαλούν ταραχές με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα νεαρών Ρομά ΓΥΦΤΩΝ επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, στα Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προπηλάκισαν και τον οδηγό ενώ στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο καθώς Ρομά ΓΥΦΤΟΙ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν στήσει οδοφράγματα.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις των ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δείτε βίντεο  που ανάρτησε κατοικος της περιοχής με το λεωφορείο του ΟΑΣα να έχει παραδοθεί στις φλόγες


Σε βίντεο που κυκλοφορούν ακούγονται να πυροβολάνε με αυτόματα όπλα στη Θεσσαλονίκη


Επεισόδια από Ρομά ΓΥΦΤΟΥΣ σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα - Έβαλαν φωτιά σε κατάστημα με ελαστικά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ


Νέος κύκλος επεισοδίων άνοιξε από τους Ρομά ΓΥΦΤΟΥΣ οι οποίοι επιδόθηκαν για ακόμη ένα 24ωρο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Εκρηκτική» ήταν επί ώρες η ατμόσφαιρα τόσο στον Ασπρόπυργο, όσο και στο Αγρίνιο.

Στον Ασπρόπυργο, δεκάδες Ρομά ΓΥΦΤΟΙ έβαλαν φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με συνέπεια να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Το βράδυ της Τετάρτης, δε, στην περιοχή του Ασπρόπυργου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε διάρρηξη και εμπρησμός σε κατάστημα με ελαστικά. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο μεταξύ, εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χλμ  στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων. Εκτροπή οχημάτων έγινε από την παλιά Εθνική Οδό ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παραμένουν ακινητοποιήθηκαν δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».


Τα επεισόδια στο Αγρίνιο 

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα από Ρομά ΓΥΦΤΟΥΣ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με φωτιές και πετροπόλεμο.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, κουκουλοφόρα τα περισσότερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη.


Οι συγκεντρωμένοι Ρομά ΓΥΦΤΟΙ έκαψαν λάστιχα και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο σε διμοιρία της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, γύρω στις 7:20 σημειώθηκε, εξαιτίας των επεισοδίων, αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου.