09 Δεκεμβρίου 2022

📺Γιώργος Κιμούλης: Έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη -Διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα έξω από το θέατρο


Ο Γιώργος Κιμούλης έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης με την παράσταση «Η Συνάντηση», στο θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η πρεμιέρα ήταν επεισοδιακή, καθώς έξω από το θέατρο βρέθηκαν συγκεντρωμένοι που έκαναν διαδήλωση με πανό και συνθήματα κατά του ηθοποιού, για την καταγγελία που έκανε εναντίον του η Ζέτα Δούκα.

«Καμία φίρμα δεν θα μας φιμώσει, διαλέγουμε πλευρά καθημερινά», ήταν το μήνυμα που έγραφε ένα από τα πανό. «Το εισιτήριο είναι συνενοχή, καμία στήριξη στον κακοποιητή» έγραφαν τα τρικάκια που πέταξαν οι διαδηλωτές.

Γιώργος Κιμούλης: «Πρέπει να έχουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα, γιατί αυτό μάς γοητεύει στον άλλον»
Μετά το τέλος της παράστασης ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του «Πρωινού», δηλώνοντας χαρούμενος από την αποδοχή του κόσμου, καθώς το θέατρο ήταν κατάμεστο.

«Επειδή έρχομαι στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλά χρόνια, ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τέτοια ζεστή αντιμετώπιση από το κοινό. Και αυτό είναι φυσικό να με χαροποιεί. Με τα χρόνια, χάνεις πολλά πράγματα και ένα από αυτά που χάνεις είναι και το άγχος. Το λέω όχι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί η αγωνία και αυτό που λέμε τρακ στο θέατρο, πολλές φορές, είναι και δημιουργικό. Πολλές φορές μού λείπει.

Το βασικό αίτημα που πρέπει να έχουμε είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Και αυτό είναι που μας γοητεύει στον άλλον, ότι είναι διαφορετικός. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θέλουν τους απέναντί τους να τους κάνουν ίδιους, ξεχνώντας ότι έτσι μπορεί να χαθεί η γοητεία… Η εξουσία δεν έχει φύλο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κιμούλης.