02 Δεκεμβρίου 2022

Οικονόμου: Σταθερά πτωτική η πορεία του αριθμού των μεταναστών που μένουν στη χώρα μας


Στον μειωμένο αριθμό μεταναστών που μένουν στη χώρα μας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έγραψε στο Twitter: «Με σχέδιο και συντονισμένες προσπάθειες σταθερά πτωτική πορεία, ακολουθεί το ποσοστό του αριθμού των διαμενόντων μεταναστών στη χώρα μας κατα περίπου 5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα και κατά 54% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021».

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου


Μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών που μένουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σταθερά πτωτική πορεία ακολουθεί το ποσοστό του αριθμού των διαμενόντων μεταναστών ανά την Επικράτεια.

Oι διαμένοντες συνολικά στην Επικράτεια ανέρχονται τον Οκτώβριο του 2022 στους 17.590, δηλαδή περίπου 20.000 λιγότεροι από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους και 1.000 λιγότεροι από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σχετικά με τους διαμένοντες στα νησιά, αυτοί ανέρχονται στους 3.828, παρουσιάζοντας μείωση 0,4%.  

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, είναι η διαφορά που καταγράφεται σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021, όπου παρατηρείται μείωση 16%. Χαρακτηριστική, δε, είναι η μείωση σε Λέσβο και Κω η οποία είναι της τάξης του 49% και 35% αντιστοίχως.