26 Ιανουαρίου 2023

Σύγκρουση Βορίδη - Βούτση: «Θέτετε ζήτημα εκλογικής διαδικασίας;» - «Δεν θα σας περάσει»


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως οι αναφορές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αλλοίωσης του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος παραπέμπουν σε μεθόδους Τραμπ.

«Θέτετε ζήτημα εκλογικής διαδικασίας; Καθαρές κουβέντες τώρα. Είστε αλά Τραμπ; Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί στην μεταπολιτευτική ιστορία. Θέτετε ζήτημα της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης για να του απαντήσει από τα βουλευτικά έδρανα ο κ. Γιάννης Ραγκούσης «το έχουμε θέσει».

Επανερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας υπονομεύοντας ωστόσο την εκλογική διαδικασία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λέγοντας: «Η προσπάθεια επί 3 χρόνια που κάνετε -εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς- είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Όλη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει».