27 Ιανουαρίου 2023

Απειλητικά e-mail σε νοσοκομεία, Ελ. Βενιζέλος και Εκκλησία: «Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές»


Ένα απειλητικό e-mail για τοποθέτηση βόμβας έλαβαν σήμερα (27.01.2023) έξι νοσοκομεία της χώρας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και η Εκκλησία, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Το απειλητικό e-mail ήταν γραμμένο στα αγγλικά και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπογράφει κάποιος Πολ Αβιλοβογλου, ως τούρκος εθνικιστής. Στο απειλητικό του μήνυμα γράφει ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως επίσης ότι οι Τούρκοι εθνικιστές απαιτούν την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του Βάντ Σαβέλιεφ.

Υπενθυμίζεται ότι το e-mail έφτασε σήμερα (27.01.2023) το πρωί στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Παίδων, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, τον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης, ο Βάντ Σαβέλιεφ είναι ο 42χρονος που χθες (26.01.2023) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα με email για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής. Ο Ρώσος υπήκοος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.
Το e-mail του σημερινού φαρσέρ

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές
Σας μιλάει ο Πολ Αβιλοβογλου

Εχουμε βάλει νάρκες σε όλα τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα
Θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αθήνα
Και θα επιβάλλουμε το νόμο της Σαρία

Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας Βάντ Σαβέλιεφ»