19 Φεβρουαρίου 2023

📺Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγινε το τρισάγιο στο Τατόι και αποκαλύφθηκε τι αναγράφεται στον τάφο του


«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» αναγράφεται επίσης στην μαρμάρινη πλάκα

Λίγο μετά την τέλεση του τρισάγιου στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του. 

Πάνω στην μαρμάρινη πλάκα αναγράφονται τα εξής:

Κωνσταντίνος Β'
Βασιλεύς των Ελλήνων
Prins af Danmark
Γεν. Εν Αθήναις 2 Ιουν. 1940
Απ. Εν Αθήναις 10 Ιαν. 2023
Ολυμπιονίκης

Στη βάση της πλάκας αναγράφεται: «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ», απόσπασμα από την επιστολή Α' του Αποστόλου Ιωάννου.



Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ολοκληρώθηκε το τρισάγιο στο Τατόι


Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε στο Τατόι τρισάγιο στη μνήμη του βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Χθες πραγματοποιήθηκε, παρουσία 250 καλεσμένων, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος.