07 Φεβρουαρίου 2023

Κι άλλος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στην Ουκρανία: Διοικητής αλεξιπτωτιστών που επέστρεψε από τη σύνταξη για τον Πούτιν


Πρωτοκλασσάτα στελέχη του ρωσικού στρατού έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με ακόμα έναν να συμπληρώνει τη μεγάλη λίστα-πονοκέφαλο για τον Πούτιν.

Άλλος ένας Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στην Ουκρανία στο τελευταίο πλήγμα για τον Πούτιν. Ο επίλεκτος διοικητής αλεξιπτωτιστών που επανήλθε από τη σύνταξη για να βοηθήσει την ρωσική εισβολή σκοτώθηκε από ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχασε ακόμη έναν στρατηγό στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Επέστρεψε από τη σύνταξη για να πολεμήσει για τον Πούτιν

Ο υποστράτηγος Ντμίτρι Ουλιάνοφ, 44 ετών, είχε επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία μετά την αποστρατεία του ως διοικητής στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέθανε σε ανταλλαγή πυρών όταν δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτερ αυτή την εβδομάδα, λένε οι αναφορές.


Ντμίτρι Ουλιάνοφ

Προηγουμένως ο Ουλιάνοφ ήταν κορυφαίος αλεξιπτωτιστής, διοικητής της επίλεκτης 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Πήγε στον τρέχοντα πόλεμο διοικώντας ένα σύνταγμα μηχανοκίνητου πεζικού από το Ταταρστάν. Είχε διατελέσει νωρίτερα αρχηγός του επιτελείου της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, διοικητής του 1141ου συντάγματος πυροβολικού και διοικητής της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, αναφέρουν ανοιχτές πηγές.

Ένας οικογενειακός φίλος έγραψε ότι ήταν γιος ενός διοικητή.

«Όπως ο πατέρας του δεν κάθισε στα μετόπισθεν, πήγε στην πρώτη γραμμή», ανέφερε στον επικήδειος.

«Δόξα στον Ήρωα! Δόξα στις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις!», συμπλήρωσε.

Ποιοι ήταν και πώς πέθαναν οι ανώτατοι αξιωματικοί του Πούτιν

Ο Ουλιάνοφ είναι ο πρώτος τόσο υψηλόβαθμος διοικητής που σκοτώνεται εδώ και πολλούς μήνες και υπενθυμίζει στον Πούτιν ότι οι Ουκρανοί δεν θα κάνουν βήμα πίσω. Θα απωθήσουν πάση θυσία τους Ρώσους εισβολείς και θα συνεχίσουν να στοχοποιούν και ανώτατους αξιωματικούς.

Εξάλλου, πολλοί Ρώσοι διοικήτες προκειμένου να αποδείξουν στο Κρεμλίνο ότι είναι αποφασισμένοι να εκπληρώσουν τους στόχους της Μόσχας ρίχνονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, με αποτέλεσμα αρκετοί να χάσουν τη ζωή τους.

Ο θάνατός του Ιουλιάνοφ σημαίνει ότι ο Πούτιν έχει χάσει τουλάχιστον δέκα τέτοιους ανώτερους διοικητές από τότε που ξεκίνησε την επίθεση στην Ουκρανία.

Οι εκθέσεις του περασμένου έτους ανέφεραν τους ακόλουθους ανώτατους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στον πόλεμο:

Στρατηγός Μαγκόμεν Τουσάεφ: Τσετσένος ηγέτης των ειδικών δυνάμεων που είχε ηγηθεί «εκκαθαρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων» σκοτώθηκε σε ενέδρα κοντά στο Χοστομέλ στις 26 Φεβρουαρίου 2022

Ταγματάρχης Αντρέι Σουκοβέτσκι: Αναπληρωτής Διοικητής της Στρατιωτικής Περιφέρειας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης από ελεύθερο σκοπευτή στις 4 Μαρτίου 2022.

Υποστράτηγος Βιτάλι Γκερασίμοφ: Πρώτος αναπληρωτής διοικητής της 41ης στρατιάς της Ρωσίας που συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Συρία και την Κριμαία, σκοτώθηκε σε μάχες γύρω από το Χάρκοβο στις 8 Μαρτίου 2022

Ταγματάρχης Αντρέι Κολεσνίκοφ: Διοικητής της 29ης Συνδυασμένης Στρατιάς που σκοτώθηκε στις 11 Μαρτίου 2022

Υποστράτηγος Όλεγκ Μιτιάεφ: Πέθανε σε μάχες κοντά στην πόλη της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου 2022.

Αντιστράτηγος Αντρέι Μορντβίτσεφ: Σκοτώθηκε στην περιοχή της Χερσώνας στις 19 Μαρτίου 2022

Αντιστράτηγος Γιάκοφ Ρεσάνστεφ: Διοικητής του 49ου συνδυασμένου στρατού της Ρωσίας, σκοτώθηκε σε πλήγμα κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα στις 25 Μαρτίου 2022

Ο υποστράτηγος Βλάντιμιρ Φρόλοφ: Ήταν αναπληρωτής διοικητής της 8ης Στρατιάς Φρουράς στην ανατολική Ουκρανία. Ο τάφος του στην Αγία Πετρούπολη απεικονίστηκε τον Μάιο

Ταγματάρχης Αντόν Σιμίνοφ: Ένας ένατος Ρώσος στρατηγός φέρεται να σκοτώθηκε σε πλήγμα του ουκρανικού πυροβολικού κοντά στο Χάρκοβο τον Μάιο

Ο ταγματάρχης Καναμάτ Μποτάσεφ: 63 ετών, καταρρίφθηκε και σκοτώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις

Ο υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ: Αρχηγός του επιτελείου της 29ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, έστησαν ενέδρα στο όχημά του οι Ουκρανοί πριν πεθάνει σε μάχη στο Ντονμπάς, σύμφωνα με αναφορές.

Αρκετοί άλλοι προηγούμενοι ισχυρισμοί για υψηλόβαθμους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στον πόλεμο δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια.