08 Φεβρουαρίου 2023

📺Τζάστιν Τριντό: Viral η αμήχανη χειραψία του με την πρωθυπουργό της Αλμπέρτα


Πρωταγωνιστής σε ακόμα μια αμήχανη χειραψία έγινε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, με συμπρωταγωνίστριά του την πρωθυπουργό της Αλμπέρτα, Ντανιέλ Σμιθ.

Στο βίντεο φαίνεται ο Τριντό να δίνει το χέρι του στην Σμιθ, στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους μετά την εκλογή της δεύτερης, με την πρωθυπουργό της Αλμπέρτα να κατεβάζει τελευταία στιγμή το δικό της. Ο Τριντό, όμως, δεν την άφησε έτσι αφού της έπιασε το χέρι βάζοντας τον αντίχειρά του με τους δύο να προσπαθούν να κρύψουν την αμηχανία τους.


Όπως αναφέρει ο Guardian η αμήχανη χειραψία του Τριντό ουσιαστικά αποτυπώνει στη γλώσσα του σώματος τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αλμπέρτα και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά για θέματα φορολογίας και περιβαλλοντικής πολιτικής.

Ο Τζαστίν Τριντό, πάντως, έχει παρελθόν σε viral χειραψίες: το 2017 ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να αποφύγει το σφίξιμο από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έναν χρόνο πριν τα είχε κάνει «μαντάρα» όταν προσπάθησε να δώσει το χέρι του στον Μπαράκ Ομπάμα και τον τότε πρόεδρο του Μεξικό, Ενρίκε Πένα Νιέτο.