08 Μαρτίου 2023

Ροχάλες από Πορτοσάλτε, Νικολαΐδη και ΕΣΗΕΑ (τα χώνουν και στη λούγκρα Μουτσινά) στον ΣΥΡΙΖΑίο Κανάκη-Ξώφαλτσες Άδωνι και στη Γερμανού-Επιμένει το λαμόγιο που βγάζει 1 εκ το χρόνο και κάνει τον αριστερό


Ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «κήρυγμα μίσους και προπαγάνδα», φωτογραφίζοντας την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», τον Αντώνη Κανάκη και τους συνεργάτες του, χωρίς να τους κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, μετά τη χθεσινή έκρηξη του Αντώνη Κανάκη μέσα από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» αναφορικά με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Άρης Πορτοσάλτε έβαλε κατά των συντελεστών της σατιρικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

«Βλέπω ότι στις σατιρικές εκπομπές, επειδή δεν υπάρχει Λαζόπουλος τώρα, κάποιοι προσπαθούν να πάρουν τη θέση του. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τη γνώμη τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να τη λέμε πάνω σε ψέματα. Πες "δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη". Έχεις το δικαίωμα να το πεις. Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε νεκρούς και αγνοούμενους για να βγάλουμε μεγαλύτερο αριθμό. Να ξέρουμε τι λέμε. Πες "δεν γουστάρω την κυβέρνηση", δικαίωμά σου», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ και κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτή τη γνώμη δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Αλλά λέμε γνώμη, δεν διαμορφώνουμε γεγονότα. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η γνώμη και να στοχοποιείται. Όλο αυτό που βλέπω είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Δηλαδή θα πρέπει εγώ να υποβάλλω κάθε πρωί σε κάποιον από αυτούς τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό θα πρέπει να το κόψουμε, γιατί αυτή η στοχοποίηση δεν θα μας βγάλει σε καλό».


Η επίθεση Κανάκη στον Πορτοσάλτε

Ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνης Κανάκης επιτέθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε για τα όσα είπαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

«Όταν ξεκίνησε το "Ράδιο Αρβύλα", ήταν πριν 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη. Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα… Θυμάμαι να λέω "Θεέ μου, ας μη χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες". Να που χρειάζεται, και το "Ράδιο Αρβύλα" θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να είμαστε», είπε στην αρχή της εκπομπής ο Αντώνης Κανάκης.

Ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» ξέσπασε σε προσωπικές ύβρεις για τα όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτή την ώρα (σ.σ.: για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…».

Παρακάτω σε ένα δεύτερο απόσπασμα, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, τη μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Για αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε», είπε ο Αντώνης Κανάκης.


Χρήστος Νικολαΐδης κατά Κανάκη: Τηλεαρτίστα, έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής


Τον χαρακτηρίζει «αισχρό λασπολόγο, χυδαίο και απαράδεκτα υβριστή»

Δριμεία επίθεση στον Αντώνη Κανάκη εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης, μετά τα όσα είπε ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» για το δυστύχημα στα Τέμπη και την κριτική που άσκησε σε «δημοσιογράφους – παπαγαλάκια».

«Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής» έγραψε ο Χρήστος Νικολαΐδης, επισημαίνοντας ότι ο Αντώνης Κανάκης αδιάκριτα «τσουβάλιασε όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς» του, βάζοντας όλους στην ίδια κατηγορία.

«Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες», υπογράμμισε, μιλώντας για τα όσα έγιναν στο σημείο του δυστυχήματος.

«Και ξέρεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα (...) και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα» πρόσθεσε ο Χρήστος Νικολαΐδης.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβέρνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Σύστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μάθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη. Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει… Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή» καταλήγει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά ο Χρήστος Νικολαΐδης γράφει στο Facebook

Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.

Είδα το ντεμέκ οργισμένο λογύδριό σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτικής μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.

Και σε άκουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κόσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλήσεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακούσω το όνομα κάποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.

Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.

Μας τσουβάλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμμια.

Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξέρεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβέρνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Σύστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μάθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.

Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει...
Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή


Ο Κανάκης αιτία «καυγά» Άδωνι - Ναταλίας Γερμανού στο Twitter - Δείτε τους διαλόγους


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η παρουσιάστρια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος και αντίλογος

Διάλογο με αιχμές ανέπτυξαν στο Twitter νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με την παρουσιάστρια του Alpha Ναταλία Γερμανού. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από μία ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Μάλιστα στη συγκεκριμένη ανάρτηση ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να «θυμίσει» στον παρουσιαστή του ANT1 την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. 

«Ζούμε σε μία Χώρα για να το πω απλά, που για το αριστερό TL είναι πολύ λογικό ο Κανάκης να μην γνωρίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξευτέλιζε γυναίκες ο κολλητός και καθημερινός του συνεργάτης, αλλά είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να μην ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα...», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο αργότερα η Ναταλία Γερμανού σχολίασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κύριε Υπουργέ -με κάθε σεβασμό, αν οι ζωές των πολιτών, εξαρτώνταν από τις σεξουαλικές ανωμαλίες του συνεργάτη των Αρβύλα να το συζητούσαμε. Αλλά ο Υπουργός Μεταφορών οφείλει να ξέρει τα πάντα. Για την ασφάλειά μας είναι υπεύθυνος όχι για την ψυχαγωγία μας».


Ο υπουργός Ανάπτυξης ανταπαντώτας της είπε τα εξής: «Αγαπητή κυρία Γερμανού, α) οι σεξουαλικές ανωμαλίες κάποιου είναι δικό του θέμα, ο εξευτελισμός γυναικών όμως ποινικό αδίκημα και σοβαρό. Όταν το κάνει ο διπλανός σου συνεργάτης επί χρόνια και η δικαιολογία σου είναι «δεν το κατάλαβα» τουλάχιστον έχεις την συστολή να μην κουνάς το δάκτυλο σε άλλους. Στοιχειώδες.

Β) δεν ξέρω εάν νομίζετε ότι ο Υπουργός είναι κάτι σαν Θεός που γνωρίζει τα πάντα αλλά εάν αυτό νομίζετε κάνετε λάθος.

Και εμείς είμαστε άνθρωποι όπως όλοι. Καθήκον του Υπουργού είναι να έχει μηχανήματα που δουλεύουν, εδώ δούλευαν όλα και και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου που εδώ υπήρχαν αλλά παραβιάστηκαν.

Το δυστύχημα έγινε διότι ο άπειρος Σταθμάρχης έκανε 3 συνεχόμενα λάθη και ο Προϊστάμενός του κακώς τον επέλεξε με τόσο μικρή προϋπηρεσία για βραδινή υπηρεσία.

Ήδη και οι δύο ελέγχονται από την Δικαιοσύνη πάνω στο Πένθος και στον πόνο που όλοι αισθανόμαστε ας μην καταργήσουμε την λογική μας. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω: συμφωνείτε με την προτροπή Κανάκη να φιμώσουν τον @ArisPortosalte ή οποιονδήποτε έχει άλλη άποψη από την δική σας;».

«"Πολύ σωστά και λάθος διατύπωσή μου η 'σεξουαλική ανωμαλία' ποινικό αδίκημα είναι. Με τη σύγκριση δεν συμφωνώ. Όπως εσείς πιστεύω πως ξέρετε τα πάντα για το αντικείμενό σας, είχα την ίδια απαίτηση από τον παραιτηθέντα Υπουργό", απάντησε η Ναταλία Γερμανού ξεκαθαρίζοντας τέλος πως "κανείς μα κανείς δεν πρέπει να φιμώνεται. Όλοι να μιλάνε. Κι εσείς κι εμείς, όλοι. Διάλογος, αντίλογος".



ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη και Μουτσινά: Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή


«Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών»

Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση επί του ζητήματος και μιλά για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή», χωρίς ωστόσο να αφήνει απ' έξω και τον παρουσιαστή στο «Καλό Μεσημεράκι» Νίκο Μουτσινά για το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Αντώνης Κανάκης: «Δεν περιμέναμε κανένας από αυτούς να χαμπαριάσει και ν' αλλάξουν στο παραμικρό στάση»


Με αιχμές απάντησε ο Αντώνης Κανάκης, μέσα από τη συχνότητα του ANT1 και την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, επιλέγοντας να μην αναφερθεί στην κριτική που δέχτηκε από πολλές πλευρές για την επίθεσή του στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, αλλά να μιλήσει για διαπλοκή συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών, χωρίς να τους κατονομάσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής επιτέθηκε χθες, μεταξύ άλλων, στον Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι "δεν το είχε καταλάβει"» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Παρακολουθούμε με αυτή την ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας σε κοινή θέα και μάλιστα το ιδιαιτέρως εξοργιστικό είναι ότι δεν έχουν καν την τσίπα, την συναισθηματική νοημοσύνη να χαλαρώσουν το υπερθέαμα διαπλοκής αυτές τις μέρες που πενθούμε τόσο βαριά» είπε -σε νέες δηλώσεις- από τη μεριά του παρουσιαστής.

«Δεν περιμέναμε κανένας από αυτούς να χαμπαριάσει και να αλλάξουν στο παραμικρό στάση, ύφος και γλώσσα του σώματος. Βγήκαν και είπαν ακριβώς αυτά τα θλιβερά πράγματα που περιμέναμε να πούνε, τα οποία είναι ανάξια λόγου» συνέχισε ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος είχε σημειώσει εχθές πως θα «βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς».

«Αυτό που είναι άξιο λόγου και θα το πω πιο συνοπτικά και για τελευταία φορά είναι ότι παρακολουθούμε εδώ και καιρό μία ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών εξουσιών, δύο μέρη που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι απέναντι, αλλά συναλλάσσονται και συνεργάζονται στενά» συμπλήρωσε.