28 Μαρτίου 2023

📺Συνεχίζουν να παντελονιάζουν δις Βαρδής και Λάτσης


΄[Πριν μερικούς μήνες ο Άδωνις μας έλεγε ότι φταίει το ακριβό δολάριο... τώρα που το δολάριο έπεσε εκεί που ήταν πάντα (σε σχέση με το ευρώ) μας λέει ότι φταίνε τα platt's Μεσογείου.... ]

Συνεχίζουν να «καίνε» τους καταναλωτές οι υψηλές τιμές των καυσίμων στην αντλία παρά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σε σχέση με τα τέλη Ιανουαρίου, η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει από τα 86 δολάρια το βαρέλι στα 75 δολάρια πλέον, με την πτώση να πλησιάζει το 13%. Αντίθετα, η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία, από το 1 και 916 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 17 Ιανουαρίου, κινείται πλέον λίγο κάτω από το 1 ευρώ και 9 λεπτά το λίτρο, με την πτώση να φτάνει μόλις το 1%.

«Όταν ανεβαίνει η τιμή ανεβαίνει την επόμενη ημέρα. Και δεν πέφτει ποτέ μετά» δήλωσε πολίτης στο OPEN ενώ ένας άλλο τόνισε «το βαρέλι έχει φτάσει στον πάτο, αλλά η τιμή έχει παραμείνει στα ύψη στην Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη Ευρωζώνη, κάτω μόνο από τις Δανία και Νορβηγία.