28 Μαρτίου 2023

Forbes: Ποιος τραγουδιστής έχει περιουσία 2,5 δισ. δολάρια! Έχει έσοδα από παντού


Ένας καλλιτέχνης και δη ένας τραγουδιστής δεν στηρίζεται μόνο στη μουσική για να κάνει περιουσία. Ειδικά όταν αυτή αποτιμάται στα 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ο λόγος για τον Jay-Z, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος εν ζωή ράπερ, με την περιουσία του να ανέρχεται πλέον στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα έκθεση του Forbes.

Αν και η έκθεση δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, σημειώνει ότι η περιουσία του τραγουδιστή, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ως Σον Κάρτερ (Shawn Carter) πριν από 53 χρόνια, εκτείνεται πέρα από τη μουσική.

Forbes: Οι άλλες δουλειές του Jay-Z που γεμίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του

«Ακόμη και για ένα έτος χωρίς περιοδεία ή κυκλοφορία άλμπουμ, ο Jay-Z κερδίζει εκατομμύρια από τη σαμπάνια ''Armand de Brignac'' και το κονιάκ ''D'Usse''», αναφέρει.

«Είναι ο πρώτος χιπ χοπ καλλιτέχνης που στέφθηκε δισεκατομμυριούχος από το Forbes το 2019, χάρη σε μια εκτεταμένη και ποικιλόμορφη αυτοκρατορία», καταγράφοντας περιουσιακά στοιχεία από την αυτοκρατορία της εταιρείας ψυχαγωγίας και αθλητισμού Roc Nation μέχρι τη συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και έργα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά (Jean-Michel Basquiat).

Τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει το Variety, ενώ συμμετείχε στα βραβεία Grammy, έλυσε και μια πολύμηνη νομική διαμάχη με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών στο κόσμο σχετικά με το κονιάκ «D'Usse».

Η Barcardi απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο, το οποίο φέρεται να αξίζει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την αύξηση της περιουσίας του από πέρσι. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο ράπερ συνεχίζει να έχει σημαντικό μερίδιο στην ιδιοκτησία του.