27 Μαΐου 2023

Τσιτσιπάς: Ο πιο αντιπαθητικός στα ΜΚΔ μαζί με Τζόκοβιτς-Περισσότεροι από 10.000 θεατές στην κοινή του προπόνηση με Αλκαράθ στο Roland Garros-ΒΙΝΤΕΟ


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι τα μεγαλύτερα θύματα του cyberbullying όσο αφορά το ανδρικό τένις.

Το Roland Garros που αρχίζει την Κυριακή στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα αρνητικά μηνύματα στα social media αλλά η έρευνα του World Sports Network δείχνει την μαύρη αλήθεια.


Συγκεκριμένα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 15% ποσοστό μίσους σε αναρτήσεις και σχόλια σε Facebook και Twitter ενώ έχει το 11% από τα emoji που λαμβάνει είναι θυμωμένα. Ο Νόλε που είναι στο Παρίσι και είναι φαβορί για τον τίτλο στο Roland Garros έχει "εχθρούς" λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 αλλά και για τις ακραίες τοποθετήσεις του σε διάφορα θέματα.

Στην 2η θέση της λίστας στους άνδρες είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τα αρνητικά σχόλια φτάνουν το 15% στο Twitter, ενώ στο Facebook τα αρνητικά emoji είναι στο 7% για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος έχει "προκαλέσει" με διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του για θέματα που δεν έχουν σχέση με το τένις.



Στις γυναίκες στο Νο1 της λίστας είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα έχει δεχτεί και απειλές σε πολλά τουρνουά αφού η χώρα της υποστηρίζει τη Ρωσία που έχει εισβάλει και κάνει πόλεμο στην Ουκρανία.

H έρευνα είχε διάρκεια 16 μήνες.

Roland Garros: Περισσότεροι από 10.000 θεατές στην κοινή προπόνηση Τσιτσιπά - Αλκαράθ 


Απίστευτεις εικόνες από την κοινή προπόνηση του Στέφανου Τσιτσιπά και του Κάρλος Αλκαράθ στο Παρίσι, μια ημέρα πριν ξεκινήσει το Roland Garros. 

Περισσότεροι από 10.000 φαν του τένις γέμισαν το  Suzanne Lenglen, είδαν την προπόνηση, και αποθέωσαν τους δύο τενίστες, που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros. 

Ο Ισπανός είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πήγε στο Παρίσι έχοντας κερδίσει τους τίτλους στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ενώ ο Έλληνας (Νο5) είναι από τους καλύτερους χωματάδες στον κόσμο και φιναλίστ στο Παρίσι το 2021. 


Μαζί τους ήταν και ο Απόστολος Τσιτσιπάς αλλά και ο Χουάν Κάρλος Φερέρο που είναι παλιά δόξα του τένις της Ισπανίας και προπονητής του Αλκαράθ. 

Πρώτος πρεμιέρα θα κάνει την Κυριακή (14:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Γίρι Βέσελι από την Τσεχία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρλος Αλκαράθ είναι στην ίδια πλευρά του ταμπλό και μπορεί να συναντηθούν στον προημιτελικό.