27 Μαΐου 2023

📺Φλώρινα: Η στιγμή που αρκούδα προσπαθεί να απεγκλωβίσει τα μικρά της από το φράγμα


Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που αρκούδα προσπαθεί να απεγκλωβίσει τα μικρά της μέσα από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, τα τρία αρκουδάκια έπεσαν μέσα στο φράγμα ωστόσο, επειδή είναι μικρά δεν μπορούσαν να βγουν μόνα τους. Στο βίντεο φαίνεται η μαμά αρκούδα να τα παρακολουθεί έξω από το φράγμα. Όταν διαπιστώνει ότι δεν μπορούν να βγουν μπαίνει η ίδια μέσα και ψάχνει έναν τρόπο για να τα βγάλει.

Δείτε το βίντεο


Η αρκούδα βγαίνει και πάλι από το φράγμα και παρακολουθεί τα μικρά της χωρίς να μπορεί να τα βοηθήσει.

Τελικά τα αρκουδάκια απεγκλωβίστηκαν έπειτα από την επέμβαση μικτής ομάδας άμεσης επέμβασης αποτελούμενη από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Καλλιστώ, την τοπική Δασική Υπηρεσία, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς το δάσος.

Η ανάρτηση του Αρκτούρου

Happy end είχε η περιπέτεια μιας οικογένειας αρκούδων στο φράγμα Τριανταφυλλιάς Φλώρινας.

Τρία αρκουδάκια φετινής γέννας εγκλωβίστηκαν μέσα στο φράγμα και χρειάστηκε η επέμβαση της μικτής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης αποτελούμενη από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Καλλιστώ, την τοπική Δασική Υπηρεσία, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Τελικά τα αρκουδάκια απεγκλωβίστηκαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς το δάσος.

Για την αντιμετώπιση περιστατικών αλληλεπιδράσεων της αρκούδας με τον άνθρωπο στην ευρύτερη περιοχή η «Καλλιστώ» και ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» συμμετέχουν στο έργο LIFE Bear-Smart Corridors.